Už o pár dní je tu prvý jarný deň. V škole, škôlke si už chystáme tvrenie, výzdobu. Nech všetko ožije zelenou, či farebnosťou. Čo vy? Už ste niečo vymysleli? Inšpirujte sa u nás!

 Naše návrhy odporúčame pre predškolákov. 

Vajíčka s menšími deťmi

S predškolákmi môžeme trénovať jemnú motoriku aj obkresľovaním a vystrihovaním. Podľa veľkej vykrajovačky vajíčka na cesto obkreslíme z farebného papiera vajíčko. Potom vystrihneme. Časť vajíčok vystrihneme aj zostrihneme aj z bieleho papiera tak, aby sme navodili dojem, že vajíčko praská. Zlepíme farebné vajíčko a biele. Nakoniec prilepíme do vnútra obrázok kuriatka. Alebo naopak. Nakreslíme, nalepíme kuriatko a prelepíme bielymi škrupinkami. 

  

Môžeme urobiť aj ako menšie vajíčko a prilepiť na výkres formátu A6, ktorý použijeme ako pohľadnicu do obálky. 

 Ozdoba okna

Urobíme deťom z tvrdého papiera šablóny lupeňov, možno z kartónu. My sme našli takú vykrajovačku na cesto a použili sme tú. Na zelený papier sme deťom prichystali vytlačené širšie riadky, ktoré vystrihli a použili ako stopku kvietku. Okolo zelenej stopky oblepili lupienky a potom ako celok lepili na okno. Nech to vyzerá ako pekná záhradka. Ak chcete kvietky použiť aj na budúce, zalaminujte ich a znova vystrihnite. 

 

 Obrazy

So zručnejšími či s deťmi zvyknutými tvoriť, môžeme urobiť aj krásne obrázky, ktoré môžeme zarámovať za sklo a darovať ako darček. Moju starú mamu vždy potešilo, keď som jej doniesla nejaký výtvor. Nejaký čas ho mala vyložený na poličke či stole ako dekoráciu, potom odložila do skrine. Tam som ich našla aj po niekoľkých rokoch.