Šéfkuchár griluje tuniaka
Tak toto jedlo je ozaj úžasné. Chutí neskutočne dobre a pritom je také diétne. Navyše sa dá pripraviť ľahko a rýchlo. Má všetko, čo by som od jedla chcela.
Ale má to predsa len jednu zlú vlastnosť - cenu. Aj tak však odporúčam všetkým nájsť raz odvahu a kúpiť si túto dobrotu.
Tuniaka nakrájame na asi 2 cm hrubé steaky. Okoreníme ich z oboch strán bielym mletým korením, morskou soľou, pokvapkáme citrónovou šťavou a potrieme olejom. Necháme odležať asi 10 minút na tanieri.
Potom ich na grile opečieme, obe strany po 3 minúty.
Podávame poliate výpekom. Ako príloha je vhodný zeleninový šalát alebo varené zemiaky. My sme ich podávali so špenátovým rizotom.
Šéfkuchár odporúča
Pri podávaní môžeme zjemniť poliatím bylinkovým maslom.
- Podrobnosti
- Napísal: Silvia Bodlákova
- Kategória: Varíme so šéfkuchárom
- Uverejnené: 02. február 2015
- Návštevy: 7196