Šéfkuchár pripravuje raňajky

 

Dnes so šéfkuchárom Romanom pripravujeme raňajky pri slávnostnejšej príležitosti. Teda na čas kedy si môžete raňajky vychutnať. 

Nafotili sme pre vás prípravu nátierky zo sliepky.

 

 

Občas doma robíte vývar zo sliepky? A chcete teraz použiť varené mäso inak? Odporúčame výbornú nátierku.

Pripravíme si základné suroviny:

asi 500 g mäsa zo sliepky, 1 biela cibuľa, 1 žltá cibuľa, asi 50 ml vývaru, soľ, mleté čierne korenie, asi 1 polievkovú lyžicu kyslej smotany (ak môžete, môže byť aj majonéza), osminku masla

     

Mäso nakrájame na menšie kúsky a spolu s cibuľou orestujeme na maslei. Podlejeme vývarom. Privedieme do varu na strednom plameni. Rozmixujeme na úplne jemno. Vmiešame kyslú smotanu alebo majonézu.

  

Necháme stuhnúť v chlade.

Podávame:

Môžeme podávať na chlebíkoch alebo kukuričných plackách alebo aj naplnené vo vajíčku či paradajke alebo paprike a potom si každý môže vybrať na čo si natrie nátierku.

   

 

   "Nátierku môžete použiť aj na rožok alebo chlieb na desiatu do školy vášmu dieťaťu.

Nátierku uchovávajte v chlade najviac tri dni."