Šéfkuchár varí mäsový puding
Pred pár dňami sme si so šéfkuchárom Romanom pripravili puding na slano - z vareného miešaného hovädzieho a bravčového mäsa.
Nie je to práve časovo jednoduchý recept, ale veľmi chutný. Vyskúšajte.
Pol kila vareného mäsa pokrájame a udusíme na kúsku masla spolu s nakrájanou veľkou cibuľou. Potom všetko dobre pomelieme. Pridáme 3 žĺtky, soľ a mleté čierne korenie. Premiešame. Vmiešame trochu strúhanky alebo detskej krupice. Nakoniec vmiešame tuhý sneh z 3 bielkov.
Maslom si vytrieme porcelánové šálky a vysypeme strúhankou. Vtlačíme jemne mäsovú zmes.
Pripravené poháre vložíme do hrnca s vodou - voda siaha asi do polovice výšky pohárov. Prikryjeme a privedieme na strednom plameni do varu. Varíme asi pol hodinu. Necháme asi pol hodinu ešte pod pokrievkou pôsobiť a až potom vyberieme a vyklopíme na tanier.
Podávať môžeme s dusenou alebo parenou zeleninou, ale aj s hranolkami a omáčkou urobenou z vývaru.
- Podrobnosti
- Napísal: Silvia Bodlákova
- Kategória: Varíme so šéfkuchárom
- Uverejnené: 12. október 2016
- Návštevy: 6788