Varíme so šéfkuchárom

Ponúkame vám pár receptov z rúk šéfkuchára Romana.

Šéfkuchár Roman robí hovädzí šalát

Aj včera sme so šéfkuchárom Romanom pripravovali studené misy. Dobošku na slano, plnené papriky či paradajky, vajíčka plnené lososom... V tejto verzii hral hlavnú roku mierne pikantný hovädzí šalát.

Čítať ďalej: Šéfkuchár Roman robí hovädzí šalát

Šéfkuchár pečie kuraciu roládu

Dnes si so šéfkuchárom Romanom upečieme kuraciu roládu.

Pre náš článok ju trochu upravil, aby som ju mohla jesť aj ja - teda bez glutanu. Inak by plnku robil z rožkov, ale sám vidí, že ľudí s podobným problémom ako mám ja, narastá a tak sa snaží prispôsobiť zákazníkovi. 

Nuž pri mne si teda vyskúšal ako bude chutiť aj takáto zmena a či by ju mohol uplatniť aj v jedálni, kde varí. 

Čítať ďalej: Šéfkuchár pečie kuraciu roládu

Šéfkuchár pripravuje raňajky

 

Dnes so šéfkuchárom Romanom pripravujeme raňajky pri slávnostnejšej príležitosti. Teda na čas kedy si môžete raňajky vychutnať. 

Nafotili sme pre vás prípravu nátierky zo sliepky.

 

Čítať ďalej: Šéfkuchár pripravuje raňajky

Šéfkuchár pripravuje chlebíčky

Šéfkuchár Roman dnes robí  slávnostné stolovanie - vlastne len ochutnávkové misy a taniere, z ktorých si zákazníci vyberú, čo chcú ponúkať na Silvestrovskej party. 

Jeden z receptov sme pre vás aj nafotili. Asi ten najstarší - šunkovú penu. 

Čítať ďalej: Šéfkuchár pripravuje chlebíčky

Šéfkuchár varí jednoduchú rybaciu polievku

Dnes si spolu so šéfkuchárom Romanom uvaríme jednoduchú rybaciu polievku z rybieho filé a koreňovej zeleniny. 

Pôvodne recept vznikol v jedálni pre dospelých a tak množstvo surovín je prepočítané na 10 osôb.

Tento recept by bol vhodný aj do školských jedální. 

 

Čítať ďalej: Šéfkuchár varí jednoduchú rybaciu polievku

Šéfkuchár varí bravčové kocky na slivkovo-zeleninovej omáčke

 

Dnes budeme robiť bravčové pliecko na sladko-kyslo, ale predsa trochu inak. 

Odporúčame toto jedlo ako chod na slávnostnú príležitosť alebo rodinné stretnutie. Množstvo surovín je napísané tak, že dnešné jedlo je vhodné pre 8 - 10 osôb.

 

Čítať ďalej: Šéfkuchár varí bravčové kocky na slivkovo-zeleninovej omáčke

Šéfkuchár zapeká bezlepkové cestoviny

 

Aj v reštauráciach či jedáňach sa už snažia variť bezlepkovo pár porcií. Hlavne tam, kde prichádza do podniku nejaký zákazník pravidelne - už sa aj kuchár snaží, aby neprišiel o zákazníka. Veď aj on je hladný a chorobu si nevyberáme.

A ako hovorí náš šéfkuchár Roman: "Všetko sa dá, keď sa chce."

 

Čítať ďalej: Šéfkuchár zapeká bezlepkové cestoviny

Hľadať

Odkazovač

silbod

Missel, prihlásenie je ochranou stránky.

16/03/2024 - 07:52
misell

ahojte preco sa musim prihlasovat?!
tu mate stranku na diplomy:
https://www.dobre-napady.sk/pre-skolakov/pochvaly-a-diplomy

15/03/2024 - 18:07
Kika

Ďakujem veľmi mi to pomohlo , našla som čo som potrebovala. Určite odporúčam:)

11/03/2024 - 19:09
silbod

MKollarova, na tomto linku sú učebnice a v nich odkazy na videá https://www.dobre-napady.sk/pre-skolakov/tipy-pre-skolakov

15/02/2024 - 11:05 2
mkollarova

Dobry den prajem ako sa viem dostat k vasim videam ? Dakujem pekne

11/02/2024 - 15:17
simona

:D

29/10/2023 - 14:54 1
silbod

Milka a Martinka, zatlačte si prihlásiť sa a tam dostanete možnosť registrácie alebo prihlásenie sa prostredníctvom svojho účtu na FB.

26/09/2023 - 16:42 2
Milka

Dobrý deň. Chcem sa zaregistrovať, aký je postup? ďakujem

25/09/2023 - 17:57 2
Margita

Dobrý večer, chcela by som sa tu zaregistrovať, ako mám postupovať.

Ďakujem

24/09/2023 - 21:38 1
Lubena

:)

17/09/2023 - 21:24

Zrušiť

Partneri