Ako vyčistíme drevenú dosku

Tiež ste viac pracovali na drevenej kuchynskej doske? Máte pocit, že má už všetky pachy? Skúste citrón a ...

Na rozkrojený mierne vytlačený citrón nasypeme kryštálovú soľ. Takto pripraveným citrónom miernym pritláčaním na dosku ju celú pretrieme.

Necháme 2 - 3 minúty pôsobiť. Potom utrieme pevnejšou utierkou, ktorá nezanecháva šmolky.

Doska je ako nová. Môžete znova použiť.

Výber článkov pre deti

Rozprávame o narcise

Narcis je ten krásny žltý kvietok, čo môžeme vidieť na jar v záhradách a parkoch. Ja si ho vždy spájam s jarou a Veľkou nocou. Asi preto, že kvitne od konca februára do polovice mája. 

Pochádza zo Stredomoria. Vo voľnej prírode je rozšírený v južnej Európe. Na Slovensku sa pestuje ako okrasná bylina v záhradách a skleníkoch nielen pre krásne kvety, ale i príjemnú vôňu. Vyrastá z cibule a výšku môže dosiahnúť aj 40 cm. Vždy má len jeden žltý alebo biely kvet. V kvetinárstve už nájdete aj narcis tazetový, ktorý má na stopke viac kvetov a aj stredná časť tzv. pakoruna má iný tvar. Je sýtejšej žltej farby a lupene sú biele. 

Šiltovka a šál pre bábiku bábätko

Dnes obliekame bábiku bábätko. Takú staršiu - myslím model, čo som kúpila, keď ešte bol syn malý, lebo chcel kamarátku, čo bude mať aj doma, nie len na ihrisku.

Ako sme robili tvaroh

Viete ako vzniká tvaroh? Vy možno áno, ale vie to aj Vaše dieťa?

Vrámci projektu Zdravá škola sa rozhodla synova učiteľka, že sa medzi iným bude venovať zdravému spôsobu stravovania.

Syn si vybral projekt o tvarohu. A tak sme doma trénovali jeho výrobu.

Námety na pracovné vyučovanie

Pokračujeme v tvorení s deťmi mladšieho školského veku.

Dnes si ušijeme šperkovnicu a urobíme jesenný venček ako ozdobu na dvere.

Kreslíme s najmenšími

Skúsme už dieťa okolo tretieho roku života pomaly navykať na sústredenie sa, jemnejšiu a presnejšiu prácu. Viesť ich k dôslednosti.

Ponúkame vám niekoľko rád.

Výber článkov pre domácnosť

Šéfkuchár varí jedlo našich predkov

Dnes si spolu s pánom Romanom pripravíme jelenie srdce v zeleninovej omáčke.

Budeme ho robiť skoro tak ako ho robili naši predkovia ešte niekedy veľmi dávno. Doma môžete použiť aj hovädzie srdce alebo hovädzí jazyk a urobiť si ich podobne podľa nášho návodu.

Šéfkuchár varí sviečkovicu

Jedno z tých drahších jedál už len kvôli cene mäsa, ktoré by sme mali v recepte použiť. Väčšina z nás však používa lacnejšiu verziu mäsa. My sme tiež so šéfkuchárom Romanom neurobili inak. A však len čo sa týka mäsa. Použili sme hovädzie zadné miesto pravej sviečkovice a recept sme trochu upravili, je trochu dietnejší.

Šéfkuchár Roman pečie panenku

 

Dnes budeme piecť panenku v župane.

Obalíme ju slaninkou, medvedím cesnakom a lístkovým cestom. Je to vynikajúca kombinácia a aj na tanieri má krásnu farbu. 

 

Hľadať

Odkazovač

silbod

Helena, prihláste sa a ku každému pracovnému listu budete mať vpravo dole zelenú šípku na stiahnutie - obrázky sa stiahnú do stiahnutých súborov počítača.

04/04/2024 - 05:40 1
Helena

Dobrý deň ,chcem poprosiť o stiahnutie pracovných listov prvých čiary ďakujem.

02/04/2024 - 13:32
silbod

Missel, prihlásenie je ochranou stránky.

16/03/2024 - 07:52 1
misell

ahojte preco sa musim prihlasovat?!
tu mate stranku na diplomy:
https://www.dobre-napady.sk/pre-skolakov/pochvaly-a-diplomy

15/03/2024 - 18:07
Kika

Ďakujem veľmi mi to pomohlo , našla som čo som potrebovala. Určite odporúčam:)

11/03/2024 - 19:09
silbod

MKollarova, na tomto linku sú učebnice a v nich odkazy na videá https://www.dobre-napady.sk/pre-skolakov/tipy-pre-skolakov

15/02/2024 - 11:05 2
mkollarova

Dobry den prajem ako sa viem dostat k vasim videam ? Dakujem pekne

11/02/2024 - 15:17
simona

:D

29/10/2023 - 14:54 1
silbod

Milka a Martinka, zatlačte si prihlásiť sa a tam dostanete možnosť registrácie alebo prihlásenie sa prostredníctvom svojho účtu na FB.

26/09/2023 - 16:42 2
Milka

Dobrý deň. Chcem sa zaregistrovať, aký je postup? ďakujem

25/09/2023 - 17:57 2

Zrušiť

Partneri

Výber z galérie

byt 3
Píšeme g
Slabiky a slová
chrobáčiky
visacka3
Prvé čiary
Kim
Girlanda s motí...
čítame hodiny
Osmacke výrazy
používame násob...
Bludisko