Budem druhák

Už končíte so svojim dieťaťom prvý ročník? Už vie čítať i písať a počítať?

Vaše dieťa i vy ste to zvládli a HURÁ je koniec! Budú prázdniny. Oddýchnite si. Ale...?

Predsa vám len odporúčame trochu cez prázdniny s dieťaťom doma pracovať. Malé deti sa zvyčajne veľmi rýchlo učia naspamäť, ale aj rýchlo zabúdajú. V niektorých krajinách zvyknú na prázdniny v nižších ročníkoch školy dávať na konci školského roka tzv. prázdninovú písanku. Je to hrubší zošit, kde sa nachádzajú úlohy z jazyka, čítania i matematiky, aby deti nezabudli do septembra. A dokonca písanku musí dieťa doniesť na začiatku školského roka učiteľke vypracovanú ukázať. V iných krajinách sa podobné písanky nerozdávajú, ale rodič si ich môže kúpiť v kníhkupectve a pomôcť svojmu dieťaťu nezabudnúť. U nás ešte také nemáme.

Osobne si myslím, že je to výborný nápad. Aj preto sa môžete oprieť o naše pracovné listy, ktoré sme pre pripravili aj pre takéto príležitosti. 

    

Určite za vysvedčenie ste svojmu dieťaťu okrem dobrej zmrzliny či zákusku venovali aj peknú knižku. Tak sa to patrí. Učte dieťaťa čítať si. Prípadne si spolu s ním čítajte na striedačku - jednu stranu vy a druhú ono. Ak chcete aj iné čítanie, u nás na stránke nájdete pár obrázkových príbehov: http://www.dobre-napady.sk/pre-skolakov/pracovne-listy/citanie-s-obrazkami alebo pár pracovných listov na čítanie s porozumením: http://www.dobre-napady.sk/pre-skolakov/pracovne-listy/citanie-s-porozumenim-pre-prvakov 

Opakovanie písania písmen, čísel či aj slov a viet nájdete na našej stránke pod týmito odkazmi: http://www.dobre-napady.sk/pre-skolakov/ucime-sa-pisat/piseme-pismena  a http://www.dobre-napady.sk/pre-skolakov/ucime-sa-pisat/category/50-piseme-cisla, http://www.dobre-napady.sk/pre-skolakov/ucime-sa-pisat/pre-prvaka a naše návrhy na diktáty v druhom polroku http://www.dobre-napady.sk/pre-skolakov/ucime-sa-pisat/category/97-diktaty-1-rocnik 

Ak sa rozhodnete, že by ste chceli tráviť čas so svojim dieťaťom aktívne, lebo vonku leje ako z krhly alebo ste sa včera spálili na kúpalisku a teraz musíte sedieť doma? Aj na takúto možnosť sme na našej webke pripravené. Kuk: http://www.dobre-napady.sk/pre-deti/tvorime-s-detmi  alebo http://www.dobre-napady.sk/pre-deti/hrame-sa-s-detmi  alebo http://www.dobre-napady.sk/pre-skolakov/pokusy-pre-kazdeho

Joj a zabudli sme na matematiku: http://www.dobre-napady.sk/pre-skolakov/hrame-sa-s-cislami/pocita-prvak   a  http://www.dobre-napady.sk/pre-skolakov/hrame-sa-s-geometriou/geometria-pre-prvakov 

 

Ak vás zaujíma čo budete vaše dieťa v škole robiť a vy doma ako domáce úlohy v budúcom školskom roku, hľadajte na našej stránke: http://www.dobre-napady.sk/pre-skolakov/ucime-sa-pisat/pre-druhaka a http://www.dobre-napady.sk/pre-skolakov/pracovne-listy/citanie-s-porozumenim-pre-druhakov a http://www.dobre-napady.sk/pre-skolakov/hrame-sa-s-geometriou/geometria-pre-druhakov a iné. Pomôžeme vám.

Výber článkov pre deti

Staviame lietadlo

Už sme zase vytiahli malé kocky zvané LEGO. Na dlážke sme sa hrali a tvorili modely ako malé deti. Bola to výborná zábava. Dobre sme sa odreagovali a pobavili. Skúste to aj vy. 

My sme urobili aj takéto lietadielko.

Hráme sa na hádanky 4

Takéto hry sme sa hrávali, keď sme dlho cestovali na dovolenku alebo starej mame.

Jesenný šatník pre Barbie

Začíname meniť šatník bábikám. V tomto článku sa budeme venovať oblečeniu pre barbie. Bábiku, niektorými ospevovavú, niektorými hanenú. Nám doma to bolo jedno. Hrali sme sa s nimi a zabávali. Z plastelíny sme urobili akože jedlo, taniere z vrchnákov... postele sme nykreslili a v jednej chránenej dielni nám ich vyrobili aj spolu so skriňami z bukových dosiek.

Papierové ozdoby na stromček

Na matematike preberáme so siedmakmi a ôsmakmi kocky, kvádre, ihlany a iné telesá. Tak prečo nie? Prečo neurobiť ozdoby aj v tomto štýle. Deti musia dodržať matematickú presnosť, dôslednosť a pridať trochu moderných trblietok či šnúrok. Ozdoby sú krásne, štýlové a zároveň iné ako tie čo doteraz poznali. Samotné deti sa potešili zo svojho výkonu, nie len ja a ich žiacka knižka, kde pribudla jednotka.

Námety na pracovné vyučovanie

Pokračujeme v tvorení s deťmi mladšieho školského veku.

Dnes si ušijeme šperkovnicu a urobíme jesenný venček ako ozdobu na dvere.

Výber článkov pre domácnosť

Pletieme šál

V archíve som našla. Chcete si prečítať?

Po dlhšej dobe sme zase boli v obchode s vlnami. Mali tam nový výber netradičných vĺn, čo sme používali ešte v lete 2011 na upletenie šálu. Niekoľko sme z nich kúpili a znova plietli, ibaže trochu inak. Ako?

Darček domácej kutilke

Tiež máte kamarátku, čo doma varí, pečie, háčkuje deťom čiapky, ponožky, rukavice a manželovi pletie pulóvre? 

Odporúčame tento vtipný darček k jej sviatku. Háčkovaný hrniec na zbytky bavlniek.

Chlapský guláš

Vyberáme pre Vás z archívu ďalší recept šéfkuchára Romana.

Tento rok sa totiž chystáme na hodoch s mojimi študentami variť súťažne guláš. Prezeráme recepty či nájdeme niečo naozaj zaujímavé, čo by porotu úplne položilo. Nech vyhráme. To bude reklama škole, nie?!

Hľadať

Odkazovač

silbod

Helena, prihláste sa a ku každému pracovnému listu budete mať vpravo dole zelenú šípku na stiahnutie - obrázky sa stiahnú do stiahnutých súborov počítača.

04/04/2024 - 05:40 1
Helena

Dobrý deň ,chcem poprosiť o stiahnutie pracovných listov prvých čiary ďakujem.

02/04/2024 - 13:32
silbod

Missel, prihlásenie je ochranou stránky.

16/03/2024 - 07:52 1
misell

ahojte preco sa musim prihlasovat?!
tu mate stranku na diplomy:
https://www.dobre-napady.sk/pre-skolakov/pochvaly-a-diplomy

15/03/2024 - 18:07
Kika

Ďakujem veľmi mi to pomohlo , našla som čo som potrebovala. Určite odporúčam:)

11/03/2024 - 19:09
silbod

MKollarova, na tomto linku sú učebnice a v nich odkazy na videá https://www.dobre-napady.sk/pre-skolakov/tipy-pre-skolakov

15/02/2024 - 11:05 2
mkollarova

Dobry den prajem ako sa viem dostat k vasim videam ? Dakujem pekne

11/02/2024 - 15:17
simona

:D

29/10/2023 - 14:54 1
silbod

Milka a Martinka, zatlačte si prihlásiť sa a tam dostanete možnosť registrácie alebo prihlásenie sa prostredníctvom svojho účtu na FB.

26/09/2023 - 16:42 2
Milka

Dobrý deň. Chcem sa zaregistrovať, aký je postup? ďakujem

25/09/2023 - 17:57 2

Zrušiť

Partneri

Výber z galérie

Slabiky a slová
Pozvánka na Hal...
Číslo 2
pastelky_pocita...
zima_omalovanky...
Sedmikráska
kaktus
Úvod do desatin...
nefotografovať
visačka
Klbko bavlny
Počítanie do mi...