Budem druhák

Už končíte so svojim dieťaťom prvý ročník? Už vie čítať i písať a počítať?

Vaše dieťa i vy ste to zvládli a HURÁ je koniec! Budú prázdniny. Oddýchnite si. Ale...?

Predsa vám len odporúčame trochu cez prázdniny s dieťaťom doma pracovať. Malé deti sa zvyčajne veľmi rýchlo učia naspamäť, ale aj rýchlo zabúdajú. V niektorých krajinách zvyknú na prázdniny v nižších ročníkoch školy dávať na konci školského roka tzv. prázdninovú písanku. Je to hrubší zošit, kde sa nachádzajú úlohy z jazyka, čítania i matematiky, aby deti nezabudli do septembra. A dokonca písanku musí dieťa doniesť na začiatku školského roka učiteľke vypracovanú ukázať. V iných krajinách sa podobné písanky nerozdávajú, ale rodič si ich môže kúpiť v kníhkupectve a pomôcť svojmu dieťaťu nezabudnúť. U nás ešte také nemáme.

Osobne si myslím, že je to výborný nápad. Aj preto sa môžete oprieť o naše pracovné listy, ktoré sme pre pripravili aj pre takéto príležitosti. 

    

Určite za vysvedčenie ste svojmu dieťaťu okrem dobrej zmrzliny či zákusku venovali aj peknú knižku. Tak sa to patrí. Učte dieťaťa čítať si. Prípadne si spolu s ním čítajte na striedačku - jednu stranu vy a druhú ono. Ak chcete aj iné čítanie, u nás na stránke nájdete pár obrázkových príbehov: http://www.dobre-napady.sk/pre-skolakov/pracovne-listy/citanie-s-obrazkami alebo pár pracovných listov na čítanie s porozumením: http://www.dobre-napady.sk/pre-skolakov/pracovne-listy/citanie-s-porozumenim-pre-prvakov 

Opakovanie písania písmen, čísel či aj slov a viet nájdete na našej stránke pod týmito odkazmi: http://www.dobre-napady.sk/pre-skolakov/ucime-sa-pisat/piseme-pismena  a http://www.dobre-napady.sk/pre-skolakov/ucime-sa-pisat/category/50-piseme-cisla, http://www.dobre-napady.sk/pre-skolakov/ucime-sa-pisat/pre-prvaka a naše návrhy na diktáty v druhom polroku http://www.dobre-napady.sk/pre-skolakov/ucime-sa-pisat/category/97-diktaty-1-rocnik 

Ak sa rozhodnete, že by ste chceli tráviť čas so svojim dieťaťom aktívne, lebo vonku leje ako z krhly alebo ste sa včera spálili na kúpalisku a teraz musíte sedieť doma? Aj na takúto možnosť sme na našej webke pripravené. Kuk: http://www.dobre-napady.sk/pre-deti/tvorime-s-detmi  alebo http://www.dobre-napady.sk/pre-deti/hrame-sa-s-detmi  alebo http://www.dobre-napady.sk/pre-skolakov/pokusy-pre-kazdeho

Joj a zabudli sme na matematiku: http://www.dobre-napady.sk/pre-skolakov/hrame-sa-s-cislami/pocita-prvak   a  http://www.dobre-napady.sk/pre-skolakov/hrame-sa-s-geometriou/geometria-pre-prvakov 

 

Ak vás zaujíma čo budete vaše dieťa v škole robiť a vy doma ako domáce úlohy v budúcom školskom roku, hľadajte na našej stránke: http://www.dobre-napady.sk/pre-skolakov/ucime-sa-pisat/pre-druhaka a http://www.dobre-napady.sk/pre-skolakov/pracovne-listy/citanie-s-porozumenim-pre-druhakov a http://www.dobre-napady.sk/pre-skolakov/hrame-sa-s-geometriou/geometria-pre-druhakov a iné. Pomôžeme vám.

Výber článkov pre deti

Obliekame staršiu bábiku

 

Dnes si upletieme nohavice pre starú bábiku. A hneď vám ponúkame dva modely.

 

Maska na karneval BIELA VÍLA

Je to typ na masku pre menšie dievča.

Maska včielka Maja alebo Vilko

Potrebujeme

žlté alebo oranžové tričko a pančucháče , tenkú čiapku, širokú čiernu gumu, tvrdý papier, fixky alebo temperové farby, pvc fóliu (obal na vysvedčenie), ihlu, niť

Postup

Z čiernej gumy urobíme dva alebo tri pásy (zošijeme ich do kruhu) a prišijeme k nim krídla, ktoré vystrihneme z fólie. Z papiera urobíme tváričku a prišijeme na čiapku. Na pančuchy môžeme vzadu prišiť čierny kruh (zadoček), prípadne všiť do pančušiek čiapku s vatou, aby bol zadoček vypuklý.

 

Párty pre Barbie 2

Naša barbie je veľmi spoločenská. Dnes mala na návšteve Kena. Navarila niekoľko nových dobrôt. Dokonca si zohnala nové hrnčeky.

Tvoríme z rukavíc

Pomaly končí zima. Tiež vám doma zostávajú rukavice po kusoch? Teda iba jedna z páru? 

Ponúkame vám námety na pekné hračky, ktoré môžete doma vytvoriť so svojimi deťmi doma. Odporúčame tvoriť s deťmi mladšieho školského veku. 

Výber článkov pre domácnosť

Šéfkuchár varí zemiakový šalát

Poviete si no a čo? Veď taký robíme každé Vianoce či iný sviatok v rodine.
Lenže my sme dnes s kuchárom Romanom varili zemiakový majonézový šalát bez zemiakov a bez majonézy. Čiže omnoho dietnejší a ľahší šalát, ktorým určite zapôsobíte aj na návštevu. Tak poďte s nami na to.

Šéfkuchár varí králičie rizoto

 Keď bol syn malý a začala som ho prikrmovať, varievala som mu práve králičie mäso. Endokrinologička nám odporučila, že je jemné, ľahko stráviteľné.

Viem väčšinou sa začína s kuracím mäsom. Syn ho však vtedy nesmel pre rastové hormóny čo obsahuje a podobne.

Podložka pod horúce

Áno, aj dnes budeme háčkovať z nastrihaných tričiek. Z niektorých sme strihali aj dlhé rukávy. Nie všetky sa nám podarilo nastrihať pekne rovno a dosiahnúť rovnakú šírku priadze. Dnes sa pokúsime háčkovať z tenšie nastrihanej priadze, priadze, ktorá nemá pružnosť. Budeme dáčkovať podložku pod horúce hrnce so vzorom kvetu. 

Hľadať

Odkazovač

silbod

Missel, prihlásenie je ochranou stránky.

16/03/2024 - 07:52
misell

ahojte preco sa musim prihlasovat?!
tu mate stranku na diplomy:
https://www.dobre-napady.sk/pre-skolakov/pochvaly-a-diplomy

15/03/2024 - 18:07
Kika

Ďakujem veľmi mi to pomohlo , našla som čo som potrebovala. Určite odporúčam:)

11/03/2024 - 19:09
silbod

MKollarova, na tomto linku sú učebnice a v nich odkazy na videá https://www.dobre-napady.sk/pre-skolakov/tipy-pre-skolakov

15/02/2024 - 11:05 2
mkollarova

Dobry den prajem ako sa viem dostat k vasim videam ? Dakujem pekne

11/02/2024 - 15:17
simona

:D

29/10/2023 - 14:54 1
silbod

Milka a Martinka, zatlačte si prihlásiť sa a tam dostanete možnosť registrácie alebo prihlásenie sa prostredníctvom svojho účtu na FB.

26/09/2023 - 16:42 2
Milka

Dobrý deň. Chcem sa zaregistrovať, aký je postup? ďakujem

25/09/2023 - 17:57 2
Margita

Dobrý večer, chcela by som sa tu zaregistrovať, ako mám postupovať.

Ďakujem

24/09/2023 - 21:38 1
Lubena

:)

17/09/2023 - 21:24

Zrušiť

Partneri

Výber z galérie

Koník štipec
09stvrtaci_stur
súčet a rozdiel...
Veľkonočné vajc...
List s kvetmi č...
pocitame_i
matematika so s...
Násobenie
Parník
Girlanda s motí...
Číslo 6
omalovanka_lod