Ľudia ľuďom

 

Portál ĽudiaĽuďom.sk je univerzálny on-line systém darcovstva, ktorý umožňuje ľuďom v núdzi, neziskovým organizáciám, záujmovým združeniam, školám či samosprávam jednoducho zaregistrovať výzvu na svoju podporu. Darcovia môžu výzvy podporiť priamo na portáli cez internetbanking alebo z platobnej karty. Celý proces prebieha na webe a je pod kontrolou verejnosti. Všetky služby na portáli sú zadarmo. Darcovstvo cez ĽudiaĽuďom.sk je nielen transparentné, ale aj adresné.

SLOVÁKOV SPÁJA TÚŽBA POMÔCŤ, ĽUĎOM V NÚDZI DAROVALI ON-LINE MILIÓNY EUR

Cez darcovský portál ĽudiaĽuďom.sk už poslali darcovia ľuďom v núdzi a mimovládnym organizáciám päť miliónov eur. Túto hranicu sa podarilo dosiahnuť počas uplynulého víkendu. Za sedem rokov fungovania ĽudiaĽuďom.sk pomohlo rodinám vo finančnej tiesni, chorým deťom, hendikepovaným ľuďom, verejnoprospešným projektom, mimovládnym organizáciám, školám a samosprávam viac ako 82-tisíc nezištných darcov.

Len od začiatku roku 2018 prešlo portálom približne 50-tisíc darov od viac ako 21-tisíc darcov, ktorí takto podporili ľudí v núdzi sumou milión eur. „Výška príspevkov každoročne rastie, medziročne suma darov stúpla o 23%. Príbeh nášho darcovského portálu nie je o tom, ako technológie menia svet, je to pozitívny obraz o našej krajine. Že sme stále ľudia a nie sme tak bezohľadní, ako to občas vyzerá v médiách,“ povedal riaditeľ ĽUDIA ĽUĎOM, n. o., Roland Kyška.

 


„V priebehu roka 2018 na portáli ĽudiaĽuďom.sk pribudlo mnoho silných príbehov, ktoré zarezonovali verejnosťou. Za mnohé spomeniem výzvu na pomoc známej novinárke Eve Sládkovej, ktorá trpí agresívnou formou rakoviny. Zdravotná poisťovňa však odmieta preplatiť inovatívnu liečbu, ktorá jej môže zachrániť život. Za necelé tri týždne sa podarilo vyzbierať na preplatenie nákladov 16-tisíc eur od takmer päťsto darcov,“ povedala výkonná riaditeľka ĽUDIA ĽUĎOM, n. o., Elena Šingliarová.

Slovenských farmárov, ktorí začiatkom leta protestovali v Bratislave podporilo 1581 darcov sumou viac ako 27 tisíc eur. „Ste skvelí! Srdečne vám ďakujeme. Tento prejav solidarity a vzájomnosti dáva signál, v akej krajine chceme žiť,“ odkázala darcom prostredníctvom portálu ĽudiaĽuďom.sk organizátorka výzvy Zuzana Suchová.

Verejnosť oslovil aj príbeh Mateja, ktorý sa rozhodol svoje 35-narodeniny osláviť inak, ako doposiaľ. Svojim priateľom prostredníctvom sociálnej siete odkázal, že ak mu chcú urobiť radosť, nech podporia výzvu zaregistrovanú na darcovskom portáli ĽudiaĽuďom.sk a pomôžu tak slobodnej mamičke Zuzke a jej hendikepovanému synovi Matúškovi. Za prvých päť dní sa podarilo vyzbierať viac ako 11-tisíc eur a dnes je to už 13-tisíc.

V súčasnosti je na portáli ĽudiaĽuďom.sk zaregistrovaných viac ako 650 aktívnych výziev na pomoc. Celý finančný príspevok, ktorý sa darca rozhodne venovať v prospech výzvy, putuje konkrétnemu príjemcovi.

 

 

Výber článkov pre deti

Tvoríme v jesennom štýle

 Možno tiež robíte party a chcete mať dom vyzdobený v jesennom štýle. Možno len sa potrebujete zabaviť. Vlastne je to úplne fuk. Vyberte si z našej ponuky tvorenia na tému jeseň.

Vianočná sviečka

Zostal nám z minulého roka malý kvetináčik, v ktorom sme mali posadenú maličkú Vianočnú ružu. Ruža podrástla a presadili sme ju do väčšieho. Čo s pekným malým kvetináčikom? Bolo rozhodnuté veľmi rýchlo. Sviečku.

Obliekame Eviku

Včera sme preberali bavlnky. Triedili sme ich podľa hrúbky a farby.  A hneď sme z nich urobili oblečenie pre malú Eviku, ktorú sme objavili spať v bavlnkách.

Gaštanová húsenička

V utorok sme v škole s druhákmi v družine robili aj takéto húseničky.Vyžadovalo to pevné nervy a fúru organizačných pokynov. Niektoré deti chceli pracovať samé s nástrojmi, ktoré možno doma s rodičmi berú bežne do rúk, ale v škole vo väčšom kolektíve to bolo absolútne nevhodné, nakoľko nemohli byť stále pod dozorom. Niektoré deti zase chceli neustále pomoc, lebo proste nie sú samostatné.

Hra na múmie

Hra vhodná na detskú party. Zostane síce po nej trochu neporiadku, ale ten kopec smiechu za to stojí.

Výber článkov pre domácnosť

Háčkujeme mikulášsku čižmu

 

Urobte si spolu s našim popisom krásnu malú čižmičku ako predvianočnú dekoráciu.

Môžete ju použiť ako ozdobu na stromček či veniec na vchodových dverách a ak ju urobíte väčšiu aj na stenu.

 

Háčkujeme podložku pod pohár

Spolu s nami si urobte krásne prestieranie na slávnostný stôl. Nie celkom celé - len podložky pod poháre. 

Možno by však boli takéto - ale väčšie - aj podložky pod taniere. Máte chuť? Skúste a napíšte nám.

Vzory na pletenie - šálový vzor

Ide o jeden z pružných vzorov vhodných na šále, patenty, priekrčníky alebo čiapky, ale aj celé pulóvre. Je to plastický vzor a míňa sa naň veľa bavlny. Pri praní sa trochu rozťahuje do šírky, preto odporúčam sušiť vo vodorovnej polohe.

Hľadať

Odkazovač

silbod

Missel, prihlásenie je ochranou stránky.

16/03/2024 - 07:52
misell

ahojte preco sa musim prihlasovat?!
tu mate stranku na diplomy:
https://www.dobre-napady.sk/pre-skolakov/pochvaly-a-diplomy

15/03/2024 - 18:07
Kika

Ďakujem veľmi mi to pomohlo , našla som čo som potrebovala. Určite odporúčam:)

11/03/2024 - 19:09
silbod

MKollarova, na tomto linku sú učebnice a v nich odkazy na videá https://www.dobre-napady.sk/pre-skolakov/tipy-pre-skolakov

15/02/2024 - 11:05 2
mkollarova

Dobry den prajem ako sa viem dostat k vasim videam ? Dakujem pekne

11/02/2024 - 15:17
simona

:D

29/10/2023 - 14:54 1
silbod

Milka a Martinka, zatlačte si prihlásiť sa a tam dostanete možnosť registrácie alebo prihlásenie sa prostredníctvom svojho účtu na FB.

26/09/2023 - 16:42 2
Milka

Dobrý deň. Chcem sa zaregistrovať, aký je postup? ďakujem

25/09/2023 - 17:57 2
Margita

Dobrý večer, chcela by som sa tu zaregistrovať, ako mám postupovať.

Ďakujem

24/09/2023 - 21:38 1
Lubena

:)

17/09/2023 - 21:24

Zrušiť

Partneri

Výber z galérie

Kreslíme v štvo...
cukrik
Nácvik diktátu
cisárovná Sissi
Trojuholník - r...
tulipány
Auto
strašiak
Oprava cesty
papierove_lode0...
Bábika 1 šaty 3
ryba