Vychutnajte si pestré podujatia na zámku Schloss Hof

Impozantný zámok Schloss Hof, postavený vo vizuálne príťažlivom barokovom štýle, návštevníkov uchváti nielen pôsobivou architektúrou a pôvabom prírodných prvkov, ale aj lákavou programovou ponukou pre malých i veľkých.

Až do 5. septembra si môžete vychutnať veľkú prázdninovú zábavu bohatú na zážitky. Detskí návštevníci sa môžu tešiť na pestré workshopy (denne od 11:00 do 17:00 hod.), kde majú jedinečnú príležitosť modelovať z hliny, záhradníčiť i tvoriť. Počas niekoľkých dní hosťuje v zámockom areáli divadlo z Au, ktoré má pripravené pútavé predstavenia. 21. augusta predvedie svoje umenie kúzelník Helmut. Veselé divadlo s gašparkom poteší deti 22. a 29. augusta a kúzelník Merlix očarí svojou show 28. augusta. Chýbať nesmie ani umelecká akadémia (4. september), veselý koncert pre deti (5. september) a ďalšie zábavné aktivity. Kým deti uchváti zábava, rodičia sa môžu dopriať prechádzku v barokovom záhradnom raji.

  1. a 29. augusta sa od 14:00 do 17:00 hod. na slávnostnej lúke koná obľúbená veľká slávnosť koní. O správnu dávku zábavy i napätia sa postarajú talentovaní jazdci, ušľachtilé kone, vzácne barokové oslíky i poníky. Dragúnsky pluk, cirkusové umenie poníkov, elegancia zoskupenia „Moments in Black“, dog dance či výnimočný chladnokrník Herman v pútavom vystúpení – o prvotriednu zábavu je postarané. Ponuku pre fanúšikov tohto už tradičného podujatia obohatia stánky s rozmanitým sortimentom, lahodné kulinárske špeciality či možnosť zajazdiť si na poníkoch.
  2. august, ako aj 1. a 15. september sa ponesie v znamení špeciálneho programu pre slovenských návštevníkov. Pozývame vás prežiť nádherný deň plný nezabudnuteľný zážitkov a príjemného relaxu v jednom z najkrajších zámkov Dolného Rakúska. Prehliadky zámku so slovenským lektorom pre deti i dospelých, jazdy na koči, detské kreatívne dielne či ukážky práce s hlinou – skutočne sa je na čo tešiť.
  3. a 12. septembra „ožijú“ v autentických dielňach zámku Schloss Hof tradičné remeslá. Zruční umelci a vybraní vystavovatelia ponúknu v čase od 10:00 do 18:00 hod. svoje produkty, ktoré zaujmú jedinečnosťou i umeleckou hodnotou. Ako bonus môžu návštevníci remeselníkov pozorovať pri práci. Na festivale umeleckých remesiel máte možnosť stretnúť aj lesné víly a čarodejnice, vypočuť si tóny verkliku i dychovú hudbu, zažiť pútavú módnu prehliadku alebo sa nechať unášať čarom remesiel, akými sú sústružníctvo, kováčstvo či hrnčiarstvo.

Šarkaniáda, ktorá sa koná 25. a 26. septembra je priam ideálnou príležitosťou privítať jeseň v imperiálnom prostredí zámku Schloss Hof a zapojiť sa do krásnej tradície púšťania šarkanov. Pestrofarebné šarkany s benátskym vzorom ovládnu v sprievode hudby oblohu nad zámockým areálom a umelecky ladené šarkany talentovaných dizajnérov sa postarajú o skutočný estetický zážitok. Deti i dospelí si môžu dopriať množstvo zábavy pri púšťaní či pozorovaní rozmanitých „lietajúcich strojov“. Detský a rodinný svet bude nabitý kreativitou a tvorivým nadšením pri výrobe šarkanov, stačí len prísť a zapojiť sa.

Tip: Schönbrunn Group Pass: 1 vstupenka pre všetky atrakcie spoločnosti Schönbrunn Group. S touto vstupenkou máte možnosť v období jedného roka jednorazovo navštíviť každú z pamiatok Schönbrunn Group.

 

Miesto: Zámok Schloss Hof, 2294 Schloßhof 1 / Zámok Niederweiden, 2292 Niederweiden 1

Otváracie hodiny: Aktuálne otváracie hodiny nájdete na tomto linku.
Venujte, prosím, pozornosť aktuálnym opatreniam.

Vstupenka do zámku Schloss Hof vrátane zámku Niederweiden: dospelí 18,- € / deti (6–18 rokov) 10,- € / rodiny (2 dospelí + max. 3 deti) 46,- €. Vstupenky si môžete zakúpiť aj online na www.imperialtickets.com.

Pre účasť na aktivitách veľkej prázdninovej zábavy je potrebné zakúpiť si denný pas za 3,- € alebo mesačný pas za 6,- €.
Bližšie informácie a rezervácie: www.schlosshof.at/sk

 

Fotografie: 

Kunst- und Handwerksfest_Schloss Hof © Dieter Nagl für SKB 

Schloss Hof_Großer Ferienspaß © SKB_Astrid Knie

Hľadať

Odkazovač

silbod

Missel, prihlásenie je ochranou stránky.

16/03/2024 - 07:52
misell

ahojte preco sa musim prihlasovat?!
tu mate stranku na diplomy:
https://www.dobre-napady.sk/pre-skolakov/pochvaly-a-diplomy

15/03/2024 - 18:07
Kika

Ďakujem veľmi mi to pomohlo , našla som čo som potrebovala. Určite odporúčam:)

11/03/2024 - 19:09
silbod

MKollarova, na tomto linku sú učebnice a v nich odkazy na videá https://www.dobre-napady.sk/pre-skolakov/tipy-pre-skolakov

15/02/2024 - 11:05 2
mkollarova

Dobry den prajem ako sa viem dostat k vasim videam ? Dakujem pekne

11/02/2024 - 15:17
simona

:D

29/10/2023 - 14:54 1
silbod

Milka a Martinka, zatlačte si prihlásiť sa a tam dostanete možnosť registrácie alebo prihlásenie sa prostredníctvom svojho účtu na FB.

26/09/2023 - 16:42 2
Milka

Dobrý deň. Chcem sa zaregistrovať, aký je postup? ďakujem

25/09/2023 - 17:57 2
Margita

Dobrý večer, chcela by som sa tu zaregistrovať, ako mám postupovať.

Ďakujem

24/09/2023 - 21:38 1
Lubena

:)

17/09/2023 - 21:24

Zrušiť

Partneri