Nový školský rok za dverami

Už opäť začína škola. Niektorí do nej idú prvýkrát, pre iných to nie je novinka. No aj tak je vždy ten prvý deň slávnostný. Deti aj študenti prídu čo najlepšie oblečení, prinesú kvetinku pani učiteľke. Tí praktickejší rovno v krásnom kvetináči, aby bolo čo položiť na parapetnú dosku v triede. Je to nie len pekný zvyk, je to milé a učitelia si na také chvíle radi spomenú. 

Nech v škole dobre začnete a zapíšete sa v prvých písomkách či testoch, odporučíme vám pár našich rád a pomôcok.

Začínajú výpredaje školských potrieb. Už môžete preberať čo kúpiť alebo nekúpiť. Starším žiakom už viete asi čo podľa predošlých rokov. Možno ste aj v škole dostali nejaký zoznam. Lenže ani v tom zozname nie je všetko, čo by bolo vhodné a čo nie.

Skúste to s našimi radami.

peračník

Kupujte radšej peračník a jeho náplň zvlášť. Keď sa však predsa len rozhodnete pre kompletný peračník, radšej nekupujte ten najlacnejší.

ceruzky

U mladších detí je lepšie kúpiť ceruzku bez gumy na konci. Mladším deťom je lepšie strúhať ceruzky z oboch strán, aby mali stále zastrúhané ceruzky. Nezabudnite mať doma strúhadlo - radšej kovové s jednou veľkou a druhou malou dierkou.. V škole väčšinou strúhajú ceruzky pani učiteľky alebo si deti strúhajú ceruzky pri pani učiteľke, aby nenarobili neporiadok.

guma

V obchode si vyskúšajte kvalitu gumy a jej gumovanie. Nekupujte gumy s krásnymi obrázkami, či voňavé. Väčšinou gumujú spolu s trhaním papiera. Odporúčam z vlastnej skúsenosti takú bielu gumu so sloníkom.

vodové a temperové farby

Radšej ich kupujte v špecializovaných obchodoch. U mladších detí sú vhodnejšie farby v malých pohárikoch, ktoré sa dobre zatvárajú.

štetce

Vhodné sú tie s drevenou rúčkou.

výtvarná

Na výtvarnú výchovu je vhodné mať vo vrecúšku staré tričko alebo zásteru, najmä ak deti pracujú s tušom, či farbami. V deň, keď je v rozvrhu výtvarná, neobliekajte deti do školy „do gala“, je veľká pravdepodobnosť, že sa napriek zásterkám trochu pomaľujú.

označenie menom alebo iniciálami

Deti si takmer vôbec nepamätajú svoje veci - naozaj označte všetko. V škole sa aj deti aj pani učiteľka vyhnú hádkam o veci či sú toho, či onoho. Respektíve veľkej kopy vecí, ktoré nepatria nikomu.

telesná výchova

Tenisky na telesnú výchovu by mali mať mäkkú gumovú podrážku. Do telocvične sú vhodnejšie "jarmilky". Hľadajte obuv odporučenú do telocvične výrobcami, čo nájdete napísané na škatuli topánok alebo vás o tom bude informovať predajca.

prezúvky

Jednoduché papučky alebo nasúvacie topánky. Nie z umelej hmoty. Deťom sa potia nožičky a umelá hmota potom dosť páchne.

 

Vytlačte si aj pár našich šablón na rozvrhy.

     

So staršími i mladšími a dokonca aj s prváčikmi pomáhame na našej stránke ako precvičiť, docvičiť učivo či rozšíriť si svoje poznatky.

Učenie sa matematiky je vraj náročné. Ale čo by! Skúste s našimi dobrými nápadmi. 

https://www.dobre-napady.sk/pre-skolakov/hrame-sa-s-cislami   alebo   https://www.dobre-napady.sk/pre-skolakov/hrame-sa-s-geometriou  

Bojovali ste minulý rok so slovenčinou? Už nemusíte, poradíme vám. 

https://www.dobre-napady.sk/pre-skolakov/ucime-sa-pisat

Potrebujete námety alebo inšpirácie na projekty či tvorivé aktivity do školy? 

https://www.dobre-napady.sk/pre-skolakov/pokusy-pre-kazdeho   alebo    https://www.dobre-napady.sk/pre-deti/tvorime-s-detmi

 

Najdôležitejšie

https://www.dobre-napady.sk/pre-skolakov/prazdniny-v-skolskom-roku 

 

Hľadať

Odkazovač

kristina

poprosim vas abi ste mi dali papiere pre rocnik 123456 taki rocnik proism

15/04/2024 - 09:24
kristina

poprosim vas ja bi som potrebovala papiere pre deti

15/04/2024 - 09:23
lo

.

11/04/2024 - 18:26
monkva

:)

10/04/2024 - 12:18
silbod

Helena, prihláste sa a ku každému pracovnému listu budete mať vpravo dole zelenú šípku na stiahnutie - obrázky sa stiahnú do stiahnutých súborov počítača.

04/04/2024 - 05:40 1
Helena

Dobrý deň ,chcem poprosiť o stiahnutie pracovných listov prvých čiary ďakujem.

02/04/2024 - 13:32
silbod

Missel, prihlásenie je ochranou stránky.

16/03/2024 - 07:52 1
misell

ahojte preco sa musim prihlasovat?!
tu mate stranku na diplomy:
https://www.dobre-napady.sk/pre-skolakov/pochvaly-a-diplomy

15/03/2024 - 18:07
Kika

Ďakujem veľmi mi to pomohlo , našla som čo som potrebovala. Určite odporúčam:)

11/03/2024 - 19:09
silbod

MKollarova, na tomto linku sú učebnice a v nich odkazy na videá https://www.dobre-napady.sk/pre-skolakov/tipy-pre-skolakov

15/02/2024 - 11:05 2

Zrušiť

Partneri