Imperiálne svadby na zámku schloss hof

 

Nádherný klenot cisárskeho dedičstva, zámok Schloss Hof otvára svoju veľkolepú hlavnú sezónu 9. marca 2024. Jedinečný komplex budov s luxusne zariadenými zámockými komnatami, barokovými záhradami a rozsiahlym statkom na ploche takmer 70 hektárov, tvorí umelecký celok a pozýva na nezabudnuteľnú cestu časom.

 

Po stopách veľkonočného zajačika

Barokový zámok Schloss Hof ležiaci pri rieke Morava, len pár kilometrov od Bratislavy začína svoju veľkolepú sezónu už tradične s veľkonočnými trhmi, ktoré sa konajú v jedinečnom prostredí medzi historickými kulisami zámku a v srdci autentického statku, ktorý dáva miestu akési vidiecke čaro.  Okrem tradičného remeselného trhu sa návštevníci môžu tešiť aj na sladké a slané pochúťky regionálnej kuchyne. V znamení pestrosti sa bude niesť aj sprievodný program. Detskí návštevníci môžu v kreatívnych dielničkách popustiť uzdu fantázii a z pripravených komponentov vytvoriť nádherné jarné dekorácie či pestrofarebné drobnosti pre svojich blízkych. Veľkonočný zajačik si v záhradách pripravil viaceré prekvapenia a vybrať sa po jeho stopách bude určite zábavnou aktivitou pre celú rodinu a nebude chýbať ani pre Rakúsko tradičné hľadanie veľkonočných vajíčok.

 

„..tu felix Austrianube! – ...ty, šťastné Rakúsko, sa žeň!“

Od 9. marca do 3. novembra 2024 predstavia zámky Schloss Hof a Schloss Niederweiden na špeciálnej mimoriadnej výstave "Cisárske svadby" fascinujúce aspekty svadieb a manželstiev v cisárskej rodine Habsburgovcov - od výberu partnera cez zásnuby až po samotné svadobné oslavy.

Výstava na zámku Schloss Hof skúma otázku, aké kritériá musela spĺňať ideálna nevesta alebo ženích, a predovšetkým, kto bol považovaný za dostatočne hodného stať sa členom habsburskej dynastie.

Na zámku Niederweiden sa všetko točí okolo ceremoniálu a veľkolepých slávností, ktoré jasne ukazujú, že svadby nepochybne patrili k najdôležitejším udalostiam cisárskeho domu a vyznačovali sa osobitnou pompéznosťou a prepracovanými inscenáciami.

Výstava osvetľuje pozadie sobášnej politiky Habsburgovcov, od výberu potenciálnych manželov cez dvorenie, svadobnú cestu až po svadobnú hostinu. Tieto okázalé podujatia v nadväznosti na cisársku svadbu sa určite postarali o nezabudnuteľné vrcholy dvorského života.

Ak hľadáte spôsob, ako aktívne stráviť prvé týždne jari v spoločnosti rodiny a priateľov, doprajte si kombináciu kultúry, prírody a zábavy a vyberte sa na jedinečný výlet do prostredia, kde sa spája krása prírody a pôvab baroka.

 

 Termíny: Veľkonočné trhy sa konajú 09.03.-10.03.|16.03.-17.03. |23.03.-24.03. |29.03.-01.04.2024.Mimoriadna výstava „Cisárske svadby“ 09.03. – 03.11.2024·         Na zámku Schloss Hof: „Láska? – Zásnuby! – Sobáš.“ ·         Na zámku  Niederweiden: „Dôvod na oslavu“ 
Miesto: Schloss Hof, 2294 Schloßhof 1

Vstupné:

Vstupenky si môžete zakúpiť aj online na imperialtickets.com.
Bližšie informácie: www.schlosshof.at/sk