Pulóver pre barbie

Už pripravujeme šatník pre bábiky na jeseň a zimu. Vymýšľame nové modely. Míňame zbytky bavlniek, lebo je nám ich ľúto vyhodiť. 

Dnes si urobíme biely pulóver a čiapku.

Pletieme ihlicami č. 4, háčkujeme háčikom č. 3.

Zadný diel začneme pliesť na 22 očiek. Prvých 6 radov upletieme pružným vzorom 2 + 2. Potom pletieme 10 radov lícovým žerzejom. Pridáme na ľavej aj pravej strane po 12 očiek. Upletieme 8 radov a v deviatom v strede uzavrieme 8 očiek. Ľavú aj pravú stranu dokončíme zvlášť a urobíme na nej 2 rady. 

Predný diel začneme pliesť na 22 očiek. Prvých 6 radov upletieme pružným vzorom 2 + 2. Potom pletieme 10 radov lícovým žerzejom. Pridáme na ľavej aj pravej strane po 12 očiek. Upletieme 2 rady a v treťom v strede uzavrieme 8 očiek. Ľavú aj pravú stranu dokončíme zvlášť. 

Diely zošijeme na ramenách do tvaru "+". Háčikom obháčkujeme priekrčník. Ja som háčkovala 6 radov krátkymi stĺpikmi. Zošijeme rukávy a diely spolu do tvaru pulóvra. Ak sa Vám zdajú rukávy krátke, môžete ich teraz po zošití ešte obháčkovať 1 alebo 2 okruhmi krátkych stĺpikov. 

  

Čiapku začíname pliesť na 42 očiek. Pletieme asi 20 radov pružným vzorom 2 + 2. V 21. rade pletiem hladké očká hladko a obrátené spletieme obrátene (z 2 bude 1). V 22. rade pletiem hladké očká hladko a obrátené spletieme obrátene (z 2 bude 1). V nasledujúcom rade pletenie uzavrieme. Zošijeme a vyvrátime. 

  

Celá súprava je hotová.