Kabelky pre Barbie

Ďalšie naše tvorenie vyplynulo zo chcenia minúť všetky zbytky bavlniek, ktoré sme už niekoľko rokov odkladali do škatule. Vybrali sme Perlovky, štopkačky, háčiky, ihlice... Nuž a poďho vymýšľať. Kolegynka v kabinete má päťročnú vnučku. Vlastne ešte len bude mať. Má veľa bábik a všetky povyzliekané. Skoro ako moja dcéra. Nuž pre ňu chystáme oblečenie pre všetky bábiky. 

Červená kabelka

Zbytok Perlovky si dáme dvojmo. Háčkujeme háčikom č. 3,5. Háčkujeme krátkymi stĺpikmi. 

Urobíme si retiazku z 20 očiek + 2 navyše. Urobíme prvý riadok, pričom vpichujeme prvý stĺpik ob jedno očku a na konci urobíme jedno retiazkové očko. Potom otočíme háčkovanie a háčkujeme späť. Teraz však na konci vpichneme aj pod priadzu medzi riadkami a tam urobíme 2 stĺpiky a pokračujeme krátkymi stĺpikmi okolo prvého riadku. Na konci zase urobíme jedno retiazkové očko, otočíme a háčkujeme späť. 

    

Modrá taška

 Perlovku háčkujeme háčikom 2,5. Háčkujeme "jednoito".

V magickom oku urobíme 6 krátkych stĺpikov. Potom uháčkujeme 4 - 5 okruhov, ktorýmu vytvoríme dno tašky. Následne uháčkujeme dva okruhy dlhými stĺpikmi. V ďalšom okruhu urobíme krátkymi stĺikmi a retiazkovými očkami ušká. 

   

Fialová taška

Pletieme ihlicami č. 2 a háčkujeme háčikom č. 2,5. 

Nahodíme si na ihlicu 22 - 24 očiek. Upletieme lícovým žerzejom 14 - 16 riadkov. Potom zháčujeme krátkymi stĺpikmi do tvaru vrecúška. Otvor na vrecúšku obháčkujeme dva riadky krátkych stĺpikov a z retiazky rúčky.