Okrúhla minisukňa pre Barbie

 Som trošku chorá. Musím sedieť doma. Pozerám a triedim staré cédečká. Čo si necháme, čo nie. Pri nich sa veľmi dobre pletie a háčkuje. Tento týždeň obliekam Barbie. Nielen preto, že prišiel do kín film. Mám množtvo bavlniek Perlovka a Snehurka. Nie je ich toľko, aby som urobila niečo väčšie. Predsa ich nevyhodím, nie. 

Dnes háčikom č. 2 uháčkujeme točiacu sa sukničku ako hovorievala moja dcéra, keď bola malá. 

 

Urobíme si retiazku z 26 očiek. Nad retiazkou urobíme 4 - 6 rakov krátkych stĺpikov. Na konci poslednéro roadku urobíme retiazku z 12 očiek a zapichneme do prvého retiazkového očka úvodnej retiazky. Na tejto retiazke z opačnej strany urobíme riadok krátkych stĺpikov. Získame tak pás, na ktorého jednej strane vznikne otvor - budúca gombíková dierka. 

Následne urobíme dva rady dlhých stĺpikov. Čím začneme vytvárať sukňu. V prvom rade urobíme v každom očku po dva stĺpiky. V druhom rade budeme robiť stĺpiky systémom 2 - 1 - 2 - 1 -... Na konci druhého radu pomocou pevného oka háčkovanie spojíme do kruhu a už háčkujeme dlhými stĺpikmi zvyšok sukne.

 

V treťom rade háčkujem stĺpiky systémom 2 - 1 - 1 - 2 - 1 - 1 - ... V nasledujúcom podobne 2 - 1 - 1 - 1 - 2 - 1 - 1 - 1 - ... 

Posledné dva okruhy urobíme krátkymi stĺpikmi bez pridávania očiek. Na záver prišijeme gombík.