Modrý sveter pre Barbie

 Dnes ladíme bábiku do modra. Pletieme svetrík z Perlovky na ihliciach č. 1,5 a ukončujeme áčikom č. 2. Svetrík je vhodný skombinovať k sukni aj k nohaviciam. Alebo k čomu chce Vaša dcéra či vnučka. Široký goliér veľmi pekne ukáže na Barbie. Pôsobí elegantne a predsa jednoducho. 

  

 Zadný diel

Začneme na 28 očiek. Prvých 6 radov upletieme obrátene. Nasledujúcich 14 radov upletieme lícovým žerzejom. Najbližších dvocha radoch pridáme na krajoch p 6 očiek. Upletieme lícovým žerzejom 14 radov a pletenie ukončíme.

Pravý predný diel

Začneme na 16 očiek. Prvých 6 radov pletieme obrátene. Potom pletieme lícovým žerzejom prvých 10 očiek a posledných šesť očiek v rad upletieme obrátene. Potrebujeme okraj pletenia spevniť, aby sa až tak nekrútil. Takto upletieme 14 radov. V nasledujúcom rade pridáme na pravej starne 6 očiek. Upletieme 2 rady lícovým žerzejom. Následne v strede uzavrieme 6 očiek a už dopletieme lícovým žerzejom do rovnakej výšky ako je zadný diel. 

Ľavý predný diel

Pletieme zrkadlovo ako pravý diel.

Ukončenie

Diely zošijeme ako vidíme na prvej fotografii. Okolo priekrčníka urobíme dva rady dlhrých stĺpikov, aby sme vytvorili golier. Konce rukávov obháčkujeme jedným až dvomi radmi krátkych stĺpikov. Môžeme však urobiť aj nazberané rukávy tým, že urobíme jeden alebo dva okruhy dlhých stĺpikov.