Námety na pracovné vyučovanie a výtvarnú výchovu

 

Škola je už tu. Niekde možno aj už v plnom prúde. Rozvrh hotový, deti chodia z učební do učební, už nachytali prvé známky. Popoludní majú už zapísané krúžky

Proste všetko ako má byť. A tak aj my sme tu znova s námetmi na tvorenie na prvom stupni základnej školy. Dnes na tému - lekárske paličky.

Lekárske paličky kúpime v lekárni či zdravotníckych potrebách aj v dobrej drogérii. A ako je našim zvykom, budeme používať naše obľúbené lepidlo - DUVILAX.

Obrázok na dvere či stenu

Paličky si poukladáme vedľa seba. Potom prilepíme duvilaxom priečne dve, prípadne tri paličky, aby sme zlepili tvar na obrázok. Necháme dobre vyschnúť, ale nie prudko niekde pri radiátore a podobne. 

     

Obrázok položíme obrátene a potrieme jednou až dvomi vrstvami bielej akrylovej farby. Necháme zase dobre zaschnúť. Potrieme duvilaxom a prilepíme vrchnú časť pekne servítky. Po zaschnutí môžeme zastriekať lakom na vlasy. 

A už len zavesíme na dvere detskej izby. 

 

Škatuľka na drobnosti

Odmeriame si paličky na veľkosť škatuľky. Zastrihneme nožnicami na prútie podľa nameranej časti. Škatuľku potrieme Duvilaxom a popriliepame paličky. Lepíme len po bokoch. Vrchné uzatváranie zostrihneme. Necháme zaschnúť. Potom popriliepame paličky aj na dne. Stále lepíme na povrchu škatuľky. A znova necháme zaschnúť.

    

Paličky potrieme asi dvomi vrstvami bielej akrylovej farby. Po vyschnutí prilepíme peknú servítku a na ňu zase prilepíme Duvilaxom gombíky či iné dekorácie.

Ak nemáte chuť priliepať servítku, môžete potrieť paličky aj len dvomi vrstvami bielej farby a nakoniec nejakou inou. Škatuľka bude jednoduchšia, ale aj tak pekná.

 

Poznámka

Je dôležité si uvedomiť, že práca je určená na niekoľko hodín a materiál je potrebné niekde v triede odkladať. My v škole to robíme tak, že v jeden deň si trochu poposúvame hodiny alebo si dáme za sebou výtvarnú a pracovné a nakoniec ešte dokončujeme v školskom klube. Je však veľmi potrebné takto s deťmi tvoriť. Učí ich to trpezlivosti a aj to, že nie všetko musí byť hŕ hotové.
A v takomto prípade ako je škatuľka sme dokonca deti nechali pracovať po dvojiciach nad jednou škatuľkou. Dielka, ktoré vznikli nesieme v októbri do domova dôchodcov, kde ideme na návštevu v rámci mesiaca úcty k starším.

 

Hľadať

Odkazovač

silbod

Missel, prihlásenie je ochranou stránky.

16/03/2024 - 07:52
misell

ahojte preco sa musim prihlasovat?!
tu mate stranku na diplomy:
https://www.dobre-napady.sk/pre-skolakov/pochvaly-a-diplomy

15/03/2024 - 18:07
Kika

Ďakujem veľmi mi to pomohlo , našla som čo som potrebovala. Určite odporúčam:)

11/03/2024 - 19:09
silbod

MKollarova, na tomto linku sú učebnice a v nich odkazy na videá https://www.dobre-napady.sk/pre-skolakov/tipy-pre-skolakov

15/02/2024 - 11:05 2
mkollarova

Dobry den prajem ako sa viem dostat k vasim videam ? Dakujem pekne

11/02/2024 - 15:17
simona

:D

29/10/2023 - 14:54 1
silbod

Milka a Martinka, zatlačte si prihlásiť sa a tam dostanete možnosť registrácie alebo prihlásenie sa prostredníctvom svojho účtu na FB.

26/09/2023 - 16:42 2
Milka

Dobrý deň. Chcem sa zaregistrovať, aký je postup? ďakujem

25/09/2023 - 17:57 2
Margita

Dobrý večer, chcela by som sa tu zaregistrovať, ako mám postupovať.

Ďakujem

24/09/2023 - 21:38 1
Lubena

:)

17/09/2023 - 21:24

Zrušiť

Partneri