Tvoríme s predškolákmi

Máte doma predškoláka? Ste učiteľka v škôlke? Príjmite našu ponuku na tvorenie s 5 - 7 ročnými deťmi. 

V našej ponuke nájdete námety na tvorenie jednoduchšie i zložitejšie. Časovo menej náročné i dlhšie trvajúce. Odporúčame deti nútiť pracovať s viacerými materiálmi.

Kombinovať papier, látku i pracovné techniky. Vhodne deťom vysvetľujte spotrebu materiálu, aby nestrihali od stredu... Učme deti spotrebovať aj menšie kúsky papiera či látky, aby zanechávali čo najmenej odpadu.

koníky

    

Z tvrdého farebného papiera necháme deti vytvoriť podľa šablóny hlavu koňa. Potom lepiacou páskou prilepíme slamku s kĺbom. Urobíme papierové oko. No a hrivu? Z bavlnky, z papiera, krepového papiera...

 

obraz RUKY

Na väčší výkres si deti obkreslia šablónu ruky ceruzkou. Môžu aj vlastnú, nie šablónu. Potom sa rozhodnú, ktorú ruku chcú mať dole, ktorú hore a podľa toho ruky obkreslia hrubšou fixou. Nakoniec ruky vymaľujú voskovkami a podklad vodovkami.

  

Obrázky na fotografiách vznikli na dielničkách poriadaných pre deti s rodičmi. Potom sme obrazy rámovali. 

 

papagáj ARA

Deti podľa šablóny obkreslia telo papagája na výkres. Potom ho obliepajú farebnými papiermi. Nakoniec na stenu s pani učiteľkou nadekorujú do škatúľ. Nech sú akože v klietke. 

 

Núťme deti už v tomto veku pracovať dlhšie, dlhšie sa sústrediť na prácu. Alebo prácu prerušiť a pokračovať na druhý deň či z dopoludnia na popoludnie.