Pripravujeme vianočné a zimné dekorácie

Pokračujeme v tvorení.

Dnes budeme vyrábať z tvrdých farebných papierov a farebných bavlniek ozdoby na vianočný stromček. A hádajte kde! Na matematike! Na informatike! Ozaj sa to dá aj tam.

 

 

Na matematike sme preberali telesá a ich siete. O chvíľu budeme mať vianočné try na škole. Musíme niečo vyrobiť, aby sme mali čo predávať. Čo tak vianočné ozdoby? Deti dostali úlohu. Vystrihnúť, zlepiť štyri kocky s z farebného výkresu s dĺžkou hrany 4 cm a previazať ako darček striebornou alebo zlatou či farebnou hrubšou niťou či bavlnkou. Podobne to bol aj pravidelný štvorboký hranol s podstavou štvorca s dĺžkou strany 3 cm a telesovou výškou 45 mm. A zase previazať mašličkou ako darček. Potom sme sa učili ako urobiť sieť pravidelného štvorbokého ihlana a tak vznikli postupne ihlaväny so štvorcovou podstavou s dĺžkou strany 3 cm a dĺžkou hrany na stene 5 cm. Nakoniec sme urobili štvorsteny s dĺžkou strany 4 cm. A máme čo predávať.

Na informatike sme sa zase učili algoritmickému mysleniu, trpezlivosti a dôslednosti. Modelovali sme hviezdičky zo žltých pásov. Tu je náš návod https://www.dobre-napady.sk/pre-deti/tvorime-s-detmi/1734-hviezda-ako-ozdoba-na-darcek 

 

Ako sme tvorili v minulosti?

https://www.dobre-napady.sk/pre-deti/tvorime-s-detmi/15-velke-salonky

alebo

https://www.dobre-napady.sk/pre-deti/tvorime-s-detmi/123-vianocne-gule

alebo

https://www.dobre-napady.sk/pre-deti/tvorime-s-detmi/1021-tvorime-pred-vianocami-3