Tvoríme v lete

Pokračujeme v letnom tvorení.

Nie je stále krásne počasie. Alebo ste sa prejedli studeného a skolila vás angína? Musíte byť doma? Poďte s nami tvoriť! Zaženiete nudu, vytvoríte niečo pekné, možno bláznivé. Určite to bude zábava. Výsledok vám bude ešte nejaký čas pripomínať príjemne strávený čas.

Vtáčik 

Z tvrdého papiera si vystrihneme vtáčika. Oblepíme ho kúskom látky disperzným z oboch strán. Sekundovým lepidlom prilepíme očko z gombíka. Hurá!!! Môžeme zavesiť do vázičky plnej konárikov. 

Možno si poviete, že by sa vtáčik lepšie hodilo vytvoriť na jar. Veď tento sa nepokazí a vydrží. Alebo vytvoríme aj na jar. 

 Zebra

Necháme dieťa obkresliť išablónu. Potom mu ju pomôžeme vystrihnúť. Dieťa dokreslí zebru a prilepí hrivu z krepového papiera. Zebru môžeme nalepiť na zelený výkres a vložiť do rámčeka ako spomienku na tento deň.

Aj takéto dielko môže vzniknúť po návšteve ZOO alebo ako v našom prípade - po pozretí filmu Rýchli Stripe.

 Magnetky

Z kartónu vystrihneme štvorček, na ktorý nalepíme servítkovou technikou alebo aj len normálne z časopisu vystrihnutý obrázok. Z druhej strany prilepíme sekundovým lepidlom tenkú magnetickú plochu, ktorú kúpime v papiernictve alebo máme doma z magnetických vystrihovačiek.