Farbíme kvetináče

Každý rok upravujeme nejakou technikou kvetináče. Mám na mysli tie hlinené. Kým boli deti malé, len sme ich zafarbili akrylovou farbou a dorobili naň bodky či čiarky, neskôr kvetinky. Potom sme objavili - asi pred desiatimi rokmi - servítkovú techniku, neskôr krakelovanie...

Dnes si budeme robiť len také opakovanie.

Kvetináč natrieme zhora na dol dvomi vrstvami bielej akrylovej farby. Necháme obe vrstvy dobre zaschnúť. Botom si v miske nariedime Duvilax s vodou v pomede 3 : 1. A ponatierame bielu časť kvetináča sprava do ľava. Vzniknú nám krásne bublinky. Necháme asi dve hodiny schnúť.
Hotovo! Môžeme sadiť.

Rozmýšľali sme, že ako by to vyzeralo, keby sme podkladovú farbu dali inú - nie bielu. Skúste a pošlite nám fotografiu. Radi ju zverejníme.

 

Minulý rok sme pozbierali námety z nášho archívu na krakelovanie a servítkovú techniku. Pozrite sa. https://www.dobre-napady.sk/pre-deti/tvorime-s-detmi/1189-vyberame-pre-vas-z-archivu

 My sami sme sa inšpirovali minulosťou a dostali sme krásny kvetináčik. Najpr sme ho zafarbili na bielo dvomi vrstvami. Potom nalepili servítku a nakoniec dotieňovali svetlomodrou akrylovou farbou.

Posadili sme pažítku a takto upravená poputuje pani učiteľke do školy ako darček.