Tvoríme jarne

 Už je po prvom jarnom dni. Už sa tešíme, že začne vykúkať jarné - trochu teplejšie slniečko. Zima nebola studená, ale tešíme sa na zelené okolo seba a iné svieže farby.

Naši prváci už majú zručnejšie rúčky. Už môžeme s nimi robiť kombinované obrázky z tvarov z farebných papierov. Môžeme obkresľovať zo šablón, strihať a lepiť. Nakoniec dokresliť pár čiar.

V škôlke sa múžeme dohodnúť s rodičmi, aby nám pomohli vystrihnúť tvary. U nás v škôlke to robila pani učiteľka takto. Myslím s predškolákmi. Deti v škôlke obkreslili tvary, ktoré bolo potrebné vystrihnúť. Vložili papiere do euroobalu a doniesli sme na víkend domov. Doma sme sa vystriedali a vystrihli. V pondelok doniesli do škôlky a pani učiteľka  s deťmi mala celý týždeň čo majstrovať. Predškoláci sa učili, že v škole už budú mať povinnosti.

Trávičku na obrázkoch urobíme zo zbytkov z predošlých vystrihovaní. Odporúčame vždy väčšie kusy odkladať v papierovej škatuli na polici, ktorú môžeme vytiahnúť, keď budeme potrebovať.   Zvyšné vystrihneme podľa šablóny menšími nožnicami. Poukladáme na papier, poposúvame ako by sme chceli mať a prilepíme.

Naši prváci ich nazvali motanicové kvety. Najprv si prilepíme slniečko, stopky. Potom na vrchol stopky popriliepame pásy farebných papierov a nakoniec prelepíme bielym kruhom. Môžeme dolepiť lienku alebo motýľa, či dokresliť chrobáčika.

Môžeme kombinovať aj vystrihnuté papiere aj vatové tampóny a spolu lepiť na farebné tvrdé papiere. Dokreslíme fixkami.