Tvoríme na jeseň

Už máme za sebou prvý jesenný deň, začíname cítiť, že sa rýchlejšie stmieva. Počas večerov i víkendov môžeme viac tvoriť a urobiť si s deťmi krásne dekorácie na stenu detskej izby, možno aj chodby či vchodových dverí.

Skúste spolu s nami vymýšľať a nachádzať a objavovať v sebe kreatívneho ducha.

Jesenný strom

Na stenu či dvere nalepíme z tvrdého papiera vystrihnutý kmeň stromu. Deťom vytlačíme na farebné papiere listy, aby ich vystrihli. Starším môžeme urobiť len šablóny, ktoré obkreslia a vystrihnú. Listy zalaminujeme a zase vystrihneme. Potom si každý prilepí svoj list na strom či pod strom ako sa mu páči.

 Pokračujeme v lepení papiera

Na veľký papier A3 a dokonca lepšie výkres, nakreslíme ceruzkou list. Nakreslíme aj vnútornú líniu, aby dieťa vedelo, kde má vymaľovať a kde lepiť nastrihané alebo natrhané kúsky podľa svojej fantázie.

Alebo vystrihneme z farebných papierov jabĺčka, ktoré si deti obkreslili podľa šablóny a spolu s pásmi hnedého papiera nalepíme na výkres tak, aby sme vytvorili dojem jabĺk v debničke.

 

Môžeme aj skúsiť lepiť na tému lastovičiek odlietajúcich do teplých krajín. Nechajte dieťa podľa dlhého lineáru nakresliť drôt, na ktorom sedia lastovičky.