Zase staviame snehuliaka

Radi doma tvoríme, vymýšľame. Je to naše veľké hobby. Nám nezáleží na tom, či je sneh, či leto. Tvorím to, čo sa nám páči a vtedy kedy sa nám páči. Niekedy po Veľkej noci robíme vianočné ozdoby, lebo proste prišla inšpirácia. Nevadí. Niekedy počas vianočných sviatkov kreslíme a lepíme jesenné listy, lebo sme ich našli vylisované v knižke, ktorú sme chceli čítať... a tak. Nebojte sa, tvorte. Je to zábava a výborné na nervy. Aj tento Olaf vznikol ešte v minulom januári, ale už sa nám nehodil článok na webku - nuž dávame až teraz.

Prichystáme si približne 3 rolky toaletného papiera. Myslím taký obyčajný. Nie ten viacvrstvový. Vyrobíme si z namočeného papiera v studenej vode dva valce a hlavu. Valce vpichátkom alebo ihlicou prepichneme. Navlečieme ich na pevnejšiu paličku - alebo my sme dali spolu 4 špajle. Podobne veľmi pozorne prepichneme hlavu a navlečieme ju tiež na paličku. Olaf je menej stabilný so svojimi proporciami, nestačilo jednotlivé diely len zlepiť tavnou pištoľou. Pištoľou potom pripevníme nos a konáriky. Oči a gombíky môžeme nakresliť fixkou alebo ako my - urobili sme ich kontúrou z farieb na sklo. 

 

Urobili sme Olafovi aj nohy - menšie valčeky. Lenže chyba - to čo môže vyzerať dobre nakreslené, nemusí byť ešte reálne skonštruovateľné. Olaf bol nestabilný. Ťažisko sa veľmi vysunulo mimo tela a chudák stále padal na chrbát.

To by mohlo byť pre deti ponaučením pre budúce tvorenie. 

Alebo len v 2D forme 

 

Spomínate si ako sme stavali snehuliaka po minulých Vianociach? https://www.dobre-napady.sk/pre-deti/tvorime-s-detmi/1611-staviame-snehuliaka-3