Vyrábame prianie


Dnes si vyrobíme prianie k narodeninám či meninám alebo možno aj inému sviatku, možno poďakovanie. Také ako sme kedysi robievali a v obálke posielali my staršie generácie. Krásne ručne vyrobené vložené v obálke ak priložíte ku kytici či bomboniére, bude výborným doplnkom. Môžete ho aj poslať klasickou poštou. Urobíte radosť.

Asi som z veľmi starej generácie, ale keď dostanem poštou ručne napísané prianie, zdá sa mi to krajšie, osobnejšie... Skúste to aj Vy s vašimi deťmi. Pošlite starej mame či pani učiteľke takto urobenú pohľadnicu, možno aj osamelej susedke či susedovi.

  

Výkres veľkosti A5 prehneme na polovicu. Zložíme ako knižku. Na vrch nalepíme farebný papier. My sme lepili zelený asi o 1 cm užší ako je vrch "knižky". Naň nalepíme vytlačený notový papier a zase o trochu užší ako zelený. Naň môžeme nakresliť alebo nalepiť obrázok vyskladaný z kúskov farebných papierov. Do vnútra mapíšeme pekné prianie. Menším deťom môžeme urobiť ceruzkou riadky a potom vygumovať. Alebo urobiť nejakým zlatým či strieborným perom, aby boli pekné a nechať ich tam.

Námety na iné pohľadnice a skladačky z papiera nájdete tu 

https://www.dobre-napady.sk/pre-deti/skladacky-z-papiera/category/83-skladacky-z-papiera  

https://www.dobre-napady.sk/pre-deti/tvorime-s-detmi/611-velkonocne-pozdravy