Tvoríme z kvetov

 Druháci v škole na výtvarnej výchove a matematike preberajú niečo, čo nazývajú zrkadlenie. Na matematike kreslia v štvorcovej sieti či geosieti a na výtvarnej kreslia napríklad motýle pomocou prehýbania papiera a otláčania pomaľovanej jednej polovice na druhú a potom dokresľovaním obrysov. Symetriu môžeme s deťmi využiť aj pri vystrihovaní kvetov a ich dotváraním podobne ako v zime takto zvykneme vystrihovať vločky. 

Aktivita za pomoci dospelého je vhodná aj pre predškolákov. Dieťa sa učí strihať, lepiť, trpezlivejšie pracovať a v neposlednom rade ukazu napríklad aj svoj vkus pri miešaní farieb či tvorení detailov. 

Obkreslíme si na papier - aj farebný - kruh. My sme s menšími deťmi použili staršie cédečka. Prehneme na polovicu, potom zase na polovicu, vlastne získame štvrtinu alebo môžeme ešte aj na polovicu a získame osminu. 

    

Obstrihneme oblúčik a zorprestrieme. Kvetinka je hotová. Môžeme prilapiť na obrázok. Či môžeme oblepiť okolo slamky alebo špajle a pridať s pekným venovaním do kvetináča či kytice. 

 

Z menších kruhov s prváčikmi a druháčikmi sme robili takéto obrázky.