Letná námornícka nástenka

 Mali sme v letnej škole akúsi dovolenkovú náladu. Potrebovali sme morský vzduch. Čítali sme Robinsona Crusoa. Potom sme si hovorili o bratislavskom robinsonovi, prešli sa po meste a navštívili miesto, kde je pochovaný. Nuž, spojili sme trochu literatúry, trochu histórie, tvorenie...  Spoločne sme sa zabavili a ani sme nevedeli ako nám ubehol čas. 

 

 Slniečko urobili pomocou obkreslenia pohára na žltý tvrdý papier a potom sme vystrihli a len tak strihali lúče. Biele a tmavomodré vlny sú vlastne obdĺžniky papiera ponastrihávaný a stočené pomocou pravítka. Oblaky sme tiež robili pomocou obkresľovania priloženého pohára na papier a potom vystrihli. Záchranné kolesá nám asi z obrázkov robili najväčšie ťažkosti. Obkreslili sme tanier jeden väčší a druhý menší. Lenže to vystrihovanie vnútra bolo akési náročné. My sme modré pásy lepili, ale môžete ich aj len namaľovať. 

Mali sme obrázky chobotnice, rýb a koníka z časopisu. Ak si chcete aj vy urobiť podobnú nástenku, vytlačte si naše maľovánky rýb a chobotnice a ... môžete použiť. 

Maľovánky na vystrihnutie

    

Ako si poskladať lodičku