Háčkujeme trojrohé šatky

Dnes vám ponúkame pár námetov na háčkovanie veľmi jednoduchých šatiek, ktoré zvládnete uháčkovať aj po ceste do práce v električke či autobuse alebo dlhšej ceste vlakom.

 

Biela šatka háčkovaná háčikom č. 5

 

Urobíme si z 8 retiazkových očiek slučku.

Ideme robiť prvý rad: Spravíme si 6 retiazkových očiek, 2 dlhé stĺpiky, 2 retiazkové očká, 4 dlhé stĺpiky, 2 retiazkové očká a 1 dlhý stĺpik. 

Ideme robiť druhý rad: Spravíme si 6 retiazkových očiek, 2 dlhé stĺpiky hneď na začiatku v 2 retiazkových očkách z predošlého radu, 1 retiazkové očko, 2 dlhé stĺpiky v retiazkovom očku v predošlom rade, 1 retiazkové očko, 2 dlhé stĺpiky a 2 retiazkové očká a 2 dlhé stĺpiky v dvoch retiazkových očkách z predošlého radu (tu sa nám vždy bude šatka lámať do trojuholníka - matematicky povedané - tu bude hlavný vrchol rovnoramenného trojuholníka), 1 retiazkové očko, ...

V každom rade vždy začíname 6-timi retiazkovými očkami, v každom očku z predošlého radu robíme 2dlhé stĺpiky a nad každou dvojicou dlhých stĺpikov v predošlom rade urobíme 1 retiazkové očko, v hlavnom vrchole trojuholníka vždy robíme 2 dlhé stĺpiky, 2 retiazkové očká a 2 dlhé stĺpiky, ukončujeme vždy 2-mi retiazkovými očkami a jedným dlhým stĺpikom.

 

zelená šatka háčkovaná háčikom č. 2

  

 Háčkujeme skoro rovnako ako bielu šatku. Každý rad začíname 6-timi retiazkovými očkami, 4 dlhé stĺpiky, 2 retiazkové očká, v hlavnom vrchole robíme 4 dlhé stĺpiky, 4 retiazkové očká, 4 dlhé stĺpiky a ukončujeme 2-mi retiazkovými očkami a dlhým stĺpikom. 

 

hnedá šatka háčkovaná háčikom č. 2

  

V tejto šatke začíname 6-timi retiazkovými očkami, 3 dlhé stĺpiky, 2 retiazkové očká ..., v hlavnom vrchole robíme 3 dlhé stĺpiky, 2 retiazkové očká, 3 dlhé stĺpiky,... končíme 2-mi retiazkovými očkami a jedným dlhým stĺpikom.