Pletieme prikrývku do kočíka

Ďalšie bábätko budeme mať v práci. Teda nie my, ale kolegynka. Tešíme sa. Robím jej, či malej bábike, darček. Deku do kočíka. Verím, že sa farebne bude hodiť. Dnes takú klasickejšiu vzorku. Takú - akú som robila mojim deťom pred dvadsiatimi rokmi. 

A keď vyrastie, bude do nej zakrývať bábiku. 

Pletieme z priadze Bambino. Potrebujeme 180 - 200 g, ihlice č. 3,5. Rada používam na pletenie šálov a prikrývok o pol čísla väčšie ihlice, lebo pletiem tuho. Niekedy použijem dokonca až o jedno číslo väčšie. Šál aj prikrývky majú byť padavé, preto sa mi zdá vhodnejšia táto voľba. 

Na ihlicu si nahodíme 180 očiek. Prvé 4 rady upletieme obrátenými očkami. Potom si pletenie rozdelíme na pravý okraj (pletieme vždy 3 očká obrátene), potom pletieme hlavnú vzorku a na záver riadku zase pletieme ľavý okraj (pletieme vždy 3 očká obrátene). Z rubovej strany pletieme všetky očká obrátene. 

  

Hlavnú vzorku nájdete tu https://www.dobre-napady.sk/pre-domacnost/zaklady-pletenia/1297-vzory-na-pletenie-plasticky-vzor-zvisly 

Keď sa dostávame k záveru pletenia prikrývky, zase upletieme štyri rady obrátenými očkami. A nakoniec obháčkujeme dookola celú deku jedným radom krátkych stĺpikov, aby sa okraj menej vlnil. Ak ešte zostala priadza, odporúčam urobiť dookola aj rad pevných očiek. 

 

V minulosti sme plietli a háčkovali

 https://www.dobre-napady.sk/pre-domacnost/pletieme-a-hackujeme/885-pletieme-a-hackujeme-deky-2 

https://www.dobre-napady.sk/pre-domacnost/pletieme-a-hackujeme/884-pletieme-a-hackujeme-deky