Háčkujeme so Simonou

Dnes budeme háčkovať malých Santa Clausov - ozdoby na stromček či na stenu alebo dvere. Jednoduché háčkovanie, ktoré zvládnu aj ruky začiatočníkov či žiaci na druhom stupni základných škôl. Odporúčame skúsiť robiť v škole na technike.

Návod pre Vás pripravila Simona zo spoločnosti SIMBAG - vyrobené s láskou.  

Potrebujeme zvyšky tenkej priadze: zlatá (telová), biela, červená, háčik č. 3

Zlatou urobíme tváričku. Uháčkujeme 6 retiazkových očiek, ktoré stiahneme pevným okom do krúžku. Potom uháčkujeme 3 retiazkové očká a 17 dlhých stĺpikov, ktoré vpichujeme do vnútra krúžku z retiazky. Okruh uzavrieme pevným okom.  Ďalší okruh začneme tromi retiazkovýi očkami a háčkujeme dlhé stĺpiky. Do prvého očka urobíme 2 dlhé stĺpiky, potom po jednom dlhom stĺpiku až na každé tretie očko, kde urobíme dva dlhé stĺpiky. Okruh uzavrieme pevným okom.  Odstrihneme zlatú priadzu a zapracujeme dozadu.

  

Bielou uháčkujeme bradu a vlasy. Prvý biely okruh uháčkujeme celý krátkymi stĺpikmi, pričom v každom treťom uháčkujeme po dva. Okruh uzavrieme pevným okom. V novom okruhu začneme formovať bradu. Ujáčkujeme 4 retiazkové očká a vpichneme do tretieho očka. Takto zopakujeme 6-krát. Zvyšok okruhu uháčkujeme krátkymi stĺpikmi až po prvú vlnovku. Potom v prvom očku prvej vlnovky urobíme 2 retiazkové očká a šesť dvakrát nahodených stĺpikov, 2 retiazkové očká v prvom očku ďalšej vlnovky... Háčkovanie otočíme a urobíme rovnako. 2 retiazkové očká a 6 dvakrátnahodených dlhých stĺpikov, 2 retiazkové očká v prvom očku nasledujúcej vlnovky... prácu ukončíme.

Červenou urobíme čoapku. Okruh, ktorý sme nedokončili bielou, ukončíme krátkymi stĺpikmi červenou bavlnkou pričom v každom treťom očku urobíme po dva stĺpiky. Potom háčkovanie otočíme a háčkujeme krátke stĺpiky, pričom posledné tri zháčkujeme. A zase otočíme a háčkujeme krátke stĺpiky, pričom posledné tri zháčkujeme. Háčkujeme takto až zostane len jeden krátky stĺpik. 

 

 Urobíme šnúrku na zavesenie. Môžeme na šnúrku prevliesť bielu či perleťovú korálku a prišiť ku vrchu čiapky. Alebo môžeme z bielej bavlnky urobiť aj na vidličke malý brmbolec a prišiť ho na vrch čiapky. Nakoniec prilepíme oči, ale môžeme ich aj vyšiť a priviažeme fúzy. 

 

Návod pre Vás pripravila pani Simona zo spoločnosti SIMBAG - vyrobené s láskou.  https://www.simbag.sk/

 

Hľadať

Odkazovač

silbod

Helena, prihláste sa a ku každému pracovnému listu budete mať vpravo dole zelenú šípku na stiahnutie - obrázky sa stiahnú do stiahnutých súborov počítača.

04/04/2024 - 05:40 1
Helena

Dobrý deň ,chcem poprosiť o stiahnutie pracovných listov prvých čiary ďakujem.

02/04/2024 - 13:32
silbod

Missel, prihlásenie je ochranou stránky.

16/03/2024 - 07:52 1
misell

ahojte preco sa musim prihlasovat?!
tu mate stranku na diplomy:
https://www.dobre-napady.sk/pre-skolakov/pochvaly-a-diplomy

15/03/2024 - 18:07
Kika

Ďakujem veľmi mi to pomohlo , našla som čo som potrebovala. Určite odporúčam:)

11/03/2024 - 19:09
silbod

MKollarova, na tomto linku sú učebnice a v nich odkazy na videá https://www.dobre-napady.sk/pre-skolakov/tipy-pre-skolakov

15/02/2024 - 11:05 2
mkollarova

Dobry den prajem ako sa viem dostat k vasim videam ? Dakujem pekne

11/02/2024 - 15:17
simona

:D

29/10/2023 - 14:54 1
silbod

Milka a Martinka, zatlačte si prihlásiť sa a tam dostanete možnosť registrácie alebo prihlásenie sa prostredníctvom svojho účtu na FB.

26/09/2023 - 16:42 2
Milka

Dobrý deň. Chcem sa zaregistrovať, aký je postup? ďakujem

25/09/2023 - 17:57 2

Zrušiť

Partneri