Tradičný chlieb 3

Chlieb

Vybrať iné recepty v tento kategórii
  •  
  • Vytačiť
  • Doporučiť
  • Facebook zdieľať

Čo budeme potrebovať

1,5 dl chlebového kvásku
3 dl vody
1 čajová lyžička rasce
1 čajová lyžička soli
2 polievkové lyžice celozrnnej ražnej múky
450 g - 500 g hladkej múky T650

Ako na to

Kvások vymiešame s rascou, vodou a ražnou múkou. Pozor bez dotyku kovu.
Vmiešame hladkú múku premiešanú so soľou. Vypracujeme cesto. Necháme v pekáči vystlanom papierom na pečenie vykysnúť asi 4 hodiny vzadu na kuchynskej linke. Počas kysnutia potierame povrch vlažnou vodou pierkom.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri 200°C asi 30 minút. Potom stiahneme rúru na 150°C a pečieme ešte asi 30 minút.
Po vytiahnutí z rúry, potrieme pierkom studenou vodou. Necháme vychladnúť na mriežke.

Detail receptu

  •  
  • Náklady
  • Počet porcií
    0
  • Čas prípravy
    Nešpecifikované
  • Obtiažnosť
    Veľmi jednoduchý
  • Prečítané
    9201

Hľadať

Odkazovač

silbod

Missel, prihlásenie je ochranou stránky.

16/03/2024 - 07:52
misell

ahojte preco sa musim prihlasovat?!
tu mate stranku na diplomy:
https://www.dobre-napady.sk/pre-skolakov/pochvaly-a-diplomy

15/03/2024 - 18:07
Kika

Ďakujem veľmi mi to pomohlo , našla som čo som potrebovala. Určite odporúčam:)

11/03/2024 - 19:09
silbod

MKollarova, na tomto linku sú učebnice a v nich odkazy na videá https://www.dobre-napady.sk/pre-skolakov/tipy-pre-skolakov

15/02/2024 - 11:05 2
mkollarova

Dobry den prajem ako sa viem dostat k vasim videam ? Dakujem pekne

11/02/2024 - 15:17
simona

:D

29/10/2023 - 14:54 1
silbod

Milka a Martinka, zatlačte si prihlásiť sa a tam dostanete možnosť registrácie alebo prihlásenie sa prostredníctvom svojho účtu na FB.

26/09/2023 - 16:42 2
Milka

Dobrý deň. Chcem sa zaregistrovať, aký je postup? ďakujem

25/09/2023 - 17:57 2
Margita

Dobrý večer, chcela by som sa tu zaregistrovať, ako mám postupovať.

Ďakujem

24/09/2023 - 21:38 1
Lubena

:)

17/09/2023 - 21:24

Zrušiť

Partneri