500 g kyslej kapusty
500 ml vody
malá cibuľa
3 strúčiky cesnaku
150 g domácej klobásy
ocot
soľ
mleté čierne korenie
mletá červená paprika
Kyslú kapustu necháme dobre stiecť. Rezance pokrájame na menšie kúsky a vsypeme do hrnca. Zalejeme vodou. Vsypeme na drobno pokrájanú cibuľu a cesnak. Necháme variť na strednom plameni asi pol hodiny. Prilievame podľa potreby vodu. Potom Vsypeme na kolieska pokrájanú klobásu. Varíme asi pol hodiny a občas dolejeme vodu podľa potreby. Vlejeme stečenú vodu z kapusty, premiešame. Dochutíme octom, soľou, paprikou, korením. Necháme asi 3 - 5 minút prevrieť.
Môžeme podávať.
My sme doma ponúkali aj na stole varené zemiaky a každý si pridal ak chcel.