500 ml mlieka
250 ml smotany na šľahanie
4 žĺtka
150 g práškového cukru
2 zrelé banány
1. V kastróle zmiešajte mlieko so šľahačkou, polovicou cukru a rozmixované banány. Za stáleho miešania ohrievajte, kým sa nezačne tvoriť pena.
2. V mise vymiešajte žĺtka s druhou polovicou cukru. Za stáleho šľahania pri nízkych otáčkach rovnomerne prilievajte ochladené banánové mlieko (môže byť teplé, ale nie vriace). Keď je zmes dobre zmiešaná prelejte ju do kastróla a za stáleho miešania drevenou vareškou ju zohrievajte, kým nezhustne (cca 85°C). Ak zbadáte malé hrudky ihneď zmes odstavte! Ak už vznikli malé hrudky zmes preceďte cez jemné sitko.
3. Zmes nechajte vychladnúť v chladničke niekoľko hodín, príp. aj cez noc.
4. Keď je zmes dobre vychladená nalejte ju do zmrzlinového stroja a postupujte podľa pokynov výrobcu a nechajte robiť zmrzlinu. Po dokončení dajte zmrzlinu do uzavretej nádoby a nechajte ju v mrazničke dotuhnúť.
Ak je zmrzlina veľmi tuhá, dajte ju do chladničky, kým nezmäkne.
Helena, prihláste sa a ku každému pracovnému listu budete mať vpravo dole zelenú šípku na stiahnutie - obrázky sa stiahnú do stiahnutých súborov počítača.
Dobrý deň ,chcem poprosiť o stiahnutie pracovných listov prvých čiary ďakujem.
ahojte preco sa musim prihlasovat?!
tu mate stranku na diplomy:
https://www.dobre-napady.sk/pre-skolakov/pochvaly-a-diplomy
Ďakujem veľmi mi to pomohlo , našla som čo som potrebovala. Určite odporúčam
MKollarova, na tomto linku sú učebnice a v nich odkazy na videá https://www.dobre-napady.sk/pre-skolakov/tipy-pre-skolakov
Milka a Martinka, zatlačte si prihlásiť sa a tam dostanete možnosť registrácie alebo prihlásenie sa prostredníctvom svojho účtu na FB.