4 rezne z roštenky
4 plátky oravskej prerastenej slaniny
1 stredne veľká cibuľa alebo 4 menšie jarné cibuľky
soľ
mleté čierne korenie
plnotučná horčica
2 polievkové lyžice masti
asi 4 polievkové lyžice vody
Rezne naklepeme, osolíme a okoreníme z oboch strán. Z jednej strany potrieme horčicou a necháme stáť pár hodín alebo z večera do rána v chladničke.
Potom na pustenej masti prudko opečieme z oboch strán v hlbšej panvici. Mäso vyberieme z panvice. Vsypeme na krájanú cibuľu. Orestujeme, pridáme pokrájanú slaninu. Cibuľu pokryjeme mäsom, podlejeme vodou a pod pokrivkou necháme na strednom až miernom plameni dusiť asi hodinu.plameni. Občas pozrieme, aby sme prípadne poliali vodou.
Podávame s varenými zemiakmi alebo varenou ryžou.