1 kg hovädzieho srdca
zelenina do vývaru
korenie do vývaru
omáčka:
1 liter vývaru
1 veľká cibuľa
80 g paradajkového pretlaku
100 g pokrájaných olív
150 g sušených paradajok
kukuričná múka
kryštálový cukor
soľ
mleté čierne korenie
Srdce vložíme do vody a zasypeme koreňovou zeleninou a korením. Necháme pod odchýlenou pokrievkou variť asi 2,5 hodiny. Potom vyberieme a na veľmi tenko nakrájame na taniere.
Omáčku si pripravíme z vývaru zo srdca a omáčkových surovín.
Na oleji zliatom zo sušených paradajok si opražíme nakrájanú cibuľu na polkolieska. Pridáme soľ, koreni a paradajkový pretlak a celé orestujeme. Zalejeme vývarom z hovädzieho srdca. Vložíme na krájané olivy a nakrájané sušené paradajky. Povaríme na strednom plameni 10 minút. Odoberieme do misky trochu vývaru a premiešame s kukuričnou múkou. Opatrne vlejeme do omáčky a za stáleho miešania povaríme asi 5 minút.
Podávame s varenými zemiakmi.