600 g zemiakov
400 g mletého bravčového mäsa
1 čajová lyžička soli
1/2 čajovej lyžičky mletého čierneho korenia
1 veľká cibuľa
1 veľké vajíčko
200 g kyslej smotany
2 polievkové lyžice mieka
1 polievková lyžica bravčovej masti
Pekáč vytrieme masťou. Dno vysypeme na hrubo nastrúhanými zemiakmi (polovicou). Mierne osolíme. Položíme mäso premiešané s polovicou čajovej lyžičky soli. Poukladáme na povrch na tenké krúžky nakrájanú cibuľu. A všetko prikryjeme na hrubo postrúhanými zemiakmi. Vložíme do rúry vyhriatej na 200°C a pečieme asi pol hodiny.
Medzitým si vymiešame kyslú smotanu so zvyškom soli, korením, vajíčkom a mliekom. Polejeme celý povrch zemiakov. Zapečieme pri 200°C asi 20 minút.