750 ml polohrubej múky
2 veľké vajíčka
asi 1,745 ml vody
1/2 čajovej lyžičky soli
Múku premiešame so soľou. V šálke vymiešame vodu s vajíčkami.
Najprv si necháme vo veľkom hrnci zovrieť vodu so soľou.
Až keď voda vrie, začneme miešať cesto na halušky, aby sa úplne čerstvé robili, aby neboli také gumové. Spojíme obe hmoty - múku a vajíčkovú zmes do hmoty ako polotuhý puding. Cez haluškovník nahádžeme do vriacej vody halušky. Premiešame zľahka a necháme prevrieť ešte 7 minút. Nakoniec scedíme cez sito do misy.
Prívlastok "maslové" dostali podľa toho, že sú po uvarení mazľavé.
Helena, prihláste sa a ku každému pracovnému listu budete mať vpravo dole zelenú šípku na stiahnutie - obrázky sa stiahnú do stiahnutých súborov počítača.
Dobrý deň ,chcem poprosiť o stiahnutie pracovných listov prvých čiary ďakujem.
ahojte preco sa musim prihlasovat?!
tu mate stranku na diplomy:
https://www.dobre-napady.sk/pre-skolakov/pochvaly-a-diplomy
Ďakujem veľmi mi to pomohlo , našla som čo som potrebovala. Určite odporúčam
MKollarova, na tomto linku sú učebnice a v nich odkazy na videá https://www.dobre-napady.sk/pre-skolakov/tipy-pre-skolakov
Milka a Martinka, zatlačte si prihlásiť sa a tam dostanete možnosť registrácie alebo prihlásenie sa prostredníctvom svojho účtu na FB.