50 g sušených dubákov
1 veľká cibuľa
2 polievkové lyžice bravčovej masti
1 čajová lyžička mletej červenej papriky
100 g nakrájanej domácej klobásy
100 g nakrájanej údenej krkovičky
100 g nakrájaného bravčového pliecka
50 g sušených sliviek
300 g nakrájanej kyslej kapusty
Namočíme si do vody 50 g sušených dubákov na celú noc. Potom ich scedíme z vody a jemne vyžmýkame.
Na panvici na 2 polievkových lyžiciach bravčovej masti speníme na jemno nakrájanú cibuľu, ktorú posypeme 1 čajovou lyžičkou mletej červenej papriky. Túto cibuľu vlejeme do hrnca. Prisypeme do hrnca 100 g nakrájanej domácej klobásy, 100 g nakrájanej údenej krkovičky a 100 g nakrájaného bravčového pliecka. Premiešame. Pridáme 50 g sušených sliviek. Premiešame. Pridáme 300 g nakrájanej kyslej kapusty spolu s tekutinou. Prilejeme vodu tak, aby sme prikryli všetko pod hladinu vody.
Hrniec zakryjeme kuchtovou pokrievkou. Varíme asi hodinu.