kačacie mäso varené
huby Judášovo ucho (uchovec bazový)
bambusové výhonky
mrkva
tofu
sójová omáčka (hustejšia čínska)
ocot cca. 4-5 lyžíc
sezamový olej
čínske slivkové víno
biele korenie
chilli omáčka
cukor, soľ
čínske korenie
kukuričný škrob (solamyl)
vajíčko
voda
Vodu nalejeme do hrnca a privedieme ju k varu.
Všetky prísady nakrájame nadrobno (mäso, huby, bambusové výhonky, mrkvu, tofu) a vložíme do vriacej vody, osolíme, ochutíme čínskym a bielym korením, cukrom, chilli, sójovou omáčkou, octom, sezamovým olejom, slivkovým vínom a prevaríme.
Solamyl najskôr rozmiešame vo vode a postupne pridávame do vriacej polievky, kým nezíska správnu hustotu.
Vajce poriadne rozmiešame najskôr v miske a vylejeme do polievky bez miešania! Polievku rozmiešame až na záver.
Helena, prihláste sa a ku každému pracovnému listu budete mať vpravo dole zelenú šípku na stiahnutie - obrázky sa stiahnú do stiahnutých súborov počítača.
Dobrý deň ,chcem poprosiť o stiahnutie pracovných listov prvých čiary ďakujem.
ahojte preco sa musim prihlasovat?!
tu mate stranku na diplomy:
https://www.dobre-napady.sk/pre-skolakov/pochvaly-a-diplomy
Ďakujem veľmi mi to pomohlo , našla som čo som potrebovala. Určite odporúčam
MKollarova, na tomto linku sú učebnice a v nich odkazy na videá https://www.dobre-napady.sk/pre-skolakov/tipy-pre-skolakov
Milka a Martinka, zatlačte si prihlásiť sa a tam dostanete možnosť registrácie alebo prihlásenie sa prostredníctvom svojho účtu na FB.