500 g varených zemiakov v šupke - najlepšie ružiaky
2 vajíčka na tvrdo
1/2 čajovej lyžičky soli
1 čajová lyžička horčice
mleté biele korenie
1 biela cibuľa
1 žltá cibuľa
5 cl octu
2 polievkové lyžice cukru
0,5 dl oleja
asi 1,5 - 2 dl nálevu zo sterilizovaných uhoriek v sladkokyslom náleve
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kolieska. Cibule nakrájame na polmesiačiky, vajíčka na krúžky. Všetko dáme do misy. Osolíme a okoreníme. Pridáme zvyšné suroviny. Zľahka všetko premiešame vareškou alebo šalátovými lyžicami.
Necháme odležať v chlade - stačí 15 minút.
Kto má rád majonézu, môže pridať do šalátu 2 - 3 polievkové lyžice majonézy.