pre 4 osoby
2 kusy bravčovej panenky (približne po 300 g)
soľ
mleté čierne korenie
olej
menšia cibuľa
1 strúčik cesnaku
1 polievková lyžica zemiakovej múky
soľ
200 g mrazených dubákov
20 g masla
Mäso si rozkrovíme na dva približne rovnaké šúkce. A napácujeme si ich. Osolíme ich a okoreníme a potrieme olejom. Na hlbokej panvici si zohrejeme olej. Opečieme panenku zo všetkých strán asi po 1 minúte. Panenku vyberieme na tanier.
Na výpeku si teraz urobíme omáčku. Najprv nasypeme na drobno pokrájanú cibuľku. Opraženú cibuľku do sklovita poprášime múkou. Pridáme rozotretý cesnak. Zalejeme asi 500 ml vody. Poriadne premiešame a rozmiešame. Privedieme do varu. Pridáme huby a varíme ich asi 40 minút - vyredukujeme tekutinu asi na polovicu, pričom varíme na strednom plameni. Na posledných 10 minút vložíme panenku, ktorú povaríme v omáčke.
Podávať môžeme s ryžou i varenými zemiakmi.