500 g vykosteného morčacieho stehna
200 g žltej alebo bielej cibule
150 g zelenej papriky
150 g paradajok
2 čajové lyžičky soli
1/2 čajovej lyžičky mletého bieleho korenia
2 polievkové lyžice repkového oleja
Na oleji osmažíme na menšie kúsky nakrájanú cibuľu. Pridáme pokrájanú papriku aj s jaderníkom a paradajky. Premiešame. 2 - 3 minúty opečieme takto. Potom podlejeme 2 dl vody. Necháme pod pokrievkou prevariť asi 15 minút. Potom rozmixujeme a primiešame soľ a korenie. Vsypeme na kocky pokrájané mäso. Premiešame. Prípadne doplníme vodu, aby mäso bolo prikryté tekutinou. Necháme variť 30 minút pod pokrievkou na strednom až miernom plameni. Potom si vyberieme do hrnčeka asi 2 dl tekutiny a vymiešame s 2 čajovými lyžičkami Solamylu. Vlejeme do mäsa a premiešame. Necháme prevrieť asi 5 minút. Premiešame.
Podávame s ryžovými mušličkami alebo širokými ryžovými rezancami.