125 ml teplej vody
1 polievková lyžica oleja
asi 250 g hladkej múky T650
1/4 čerstvého droždia
1/2 čajovej lyžičky soli
paradajkový pretlak alebo kečup
listový špenát
strúčiky cesnaku
na plátky nakrájaný syr
Vo vode si necháme vykysnúť z droždia kvások. Vlejeme olej. Potom vsypeme po lyžiciach múku a miešame. Asi v polovici prisypeme aj soľ. Vypracujeme tuhšie vláčne cesto. Cesto si vyvaľkáme na tenko. Vykrojíme kruhy alebo ho len vyvaľkáme proste na veľkosť plechu. Položíme na papierom vyložený plech.
Povrch cesta potrieme kečupom alebo zmesou paradajok - čo máte radi. Potom na povrch natrháme lístky baby špenátu alebo aj normálneho. A na to nasypeme pokrájaný na drobno cesnak. NAkoniec potrháme na povrch syr.
Necháme podkysnúť asi pol hodinu na teplom mieste. Potom vložíme do rúry vyhriatej na 200°C a pečieme asi 12 - 14 minút.