300 - 320 g múčnych zemiakov
250 g ovčej bryndze
1/2 čajovej lyžičky soli
1/4 čajovej lyžičky mletého čierneho korenia
1/4 čajovej lyžičky mletého nového korenia
1000 - 1200 ml vody
viazanička pažítky
Zemiaky nakrájame na kocky a zalejem vodou. Vsypeme koreniny. Necháme variť asi 15 minút pod odchýlenou pokrievkou. Zemiaky musia byť také akoby sa už chceli začať rozvárať. Potom vyberieme asi polovicu zemiakov do misy. Zvyšok zemiakov a vodu necháme schladnúť asi na 40 - 50 stupňov. Potom do hrnca vložíme bryndzu a rozmixujeme do hladka. Vložíme späť druhú časť zemiakov. Vmiešame veľkú viazaničku nasekanej pažítky.
Podávať môžeme mierne posypané mletou červenou paprikou.