3 vajcia
250 g cukru
350 g hladkej múky Špeciál
1 balík práškového cukru
2 dl mlieka
1,5 dl oleja
štipka soli
100 g hrozienok
2 kg kakaa
maslo (na vymastenie), strúhaný kokos.
Žĺtka oddelíme od bielkov.
Do bielkov dáme štipku soli a vyšľaháme ich v elektrickom šľahači s cukrom a vanilkovým cukrom.
Do vyšľahaného snehu z bielkov vlejeme olej. Postupne pridávame striedavo mlieko a preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Dobre vyšľaháme.
Bábovkovú formu vymažeme maslom a vysypeme kokosom. 2/3 cesta nalejeme do formy.
Nasypeme kakao. Lyžičkou vmiešame do cesta. Nasypeme hrozienka.
Vylejeme zvyšok cesta. Rúru vyhrejeme na 180°C. Pečieme 45 minút. Ak pichneme do bábovky špáradlo a ostane suché, bábovka je upečená.
Po vychladnutí vyklopíme z formy.