kurča (asi 1,5 kg)
zemiaky (asi 2 kg)
cesnak (8 strúčikov)
soľ
zmes orientálnych korenín na mäso resp. korenie na pečené kura
zmes orientálnych korenín na zemiaky resp. mletú rascu a kari korenie
rastlinný olej
maslo alebo olivový olej
citrón.
Kura umyjeme, očistíme a rozporcujeme. Pripravíme si suroviny namarinované kuraťa: soľ, 5 strúčikov cesnaku, zmes orientálnych korenín na mäso resp. korenie na pečené kura, rastlinný olej. Cesnak roztlačíme a všetky prísady zmiešame. Marinádou potrieme celé kura a dáme odstáť aspoň na pol hodinu do chladničky.
Očistíme zemiaky a kým pripravíme zmes korenia na ne, ponoríme ich do vody, aby nestmavli. Nakrájame ich na kolesá a dáme ich do keramického pekáča. V pekáči ich pomiešame s rastlinným olejom, soľou, zmesou orientálnych korenín na zemiaky resp. mletou rascou a kari korením.
Následne, keď zemiaky rozložíme rovnomerne po pekáči, poukladáme na ne rozporcované, namarinované kura. Pekáč prikryjeme alobalom a dáme do rozohriatej trúby na 200 °C. Pečieme asi jednu hodinu.
Po hodine alobal dáme z plechu a pečieme asi ďalších 30 minút. Kým kura dopečieme, pripravíme si cesnakový dressing, na ktorý potrebujeme 3 strúčiky cesnaku, soľ, zmes orientálnych korenín na zemiaky resp. mletú rascu, kari korenie, olivový olej, citrón. Cesnak roztlačíme a celý citrón vyžmýkam. Potom všetky ingrediencie zmiešame.
Následne po uplynutých 30 minútach vyberieme pekáč z trúby. Jedlo sa podáva ešte teplé na tanieri spolu s cesnakovým dressingom, resp. so zeleninovým šalátom.