400 g mletého hovädzieho mäsa na č. 4
soľ
mleté čierne korenie
2 vajíčka
žemle
zelenina
kečup
horčica
400 g mletého hovädzieho mäsa na č. 4 premiešame so soľou, mletým čiernym korením 2 vajíčkami a vypracujeme placky, ktoré necháme asi pol hodiny schladiť v chladničke.
Žemle prekrojíme. Jednu polovicu potrieme horčicou a druhú kečupom. Na spodnú poukladáme na kolieska nakrájanú cibuľu a trochu zaváraných uhoriek alebo na kolieska nakrájanú paradajku.
Mäso vyberieme z chladu a na vyhriatej panvici opečieme placky z mäsa asi po 3 minúty (úplne bez tuku, mäso si pustí samé) z každej strany. Keď opekáme mäso z druhej strany, položíme na povrch kúsok syra, ktorý sa dobre pustí a lepšie sa vtlačí do žemle.