Vytlačiť

Receptár

Celozrnná knedľa

Prílohy

Detail receptu

Čo budeme potrebovať

250 g celozrnnej ražnej múky

250 g chlebovej pšeničnej múky T650

1 čajová lyžička soli

1/2 čajovej lyžičky práškového cukru

300 - 320 ml vlažnej vody

1/2 kocky čerstvého droždia

Ako na to

Droždie rozmrvíme do ocukrovanej vody a necháme na teplom mieste vykysnúť asi 20 minút. zatiaľ si v mise na miesenie cesta premiešame múky so soľou. Vykysnutý kvások vlejeme do zmesi múk a vymiešame tuhšie cesto, ktoré necháme ozaj dobre vykysnúť aj hodinu.

Potom si parák vložíme do vyhriatého hrnca s vodou. Paráčik sme predtým potreli kúskom masla. Na rozohriaty parák položíme cesto v tvare gule a paríme asi 20 - 25 minút.

Detail receptu