Vytlačiť

Receptár

Žemľová knedľa

Prílohy

Detail receptu

Čo budeme potrebovať

500 g žemlí alebo rožkov

4 vajíčka

1 menšia cibuľa

100 g masla

50 g petržlenovej vňate

400 ml šľahačkovej smotany

asi 1 čajová lyžička soli

1/3 čajovej lyžičky mletého čierneho korenia

štipka mletého muškátového orieška

Ako na to

Rožky nakrájame na menšie kúsky a na suchej panvici trošku opečieme. Vsypeme do misy na miesenie cesta. Nakrájanú cibuľu si opečieme na masle spolu s posekanou petržlenovou vňaťou. Potom vmiešame do rožkov. Smotanu vymiešame s korením a soľou. Pridáme do nej žĺtka. Zalejeme zmesou rožky a premiesime. Nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov. Z takto pripraveného cesta urobíme 2 - 3 časti, ktoré zviažeme v potravinárskej fólii. Vložíme do vriacej vody na asi 15 - 18 minút. Potom vyberieme a ešte teplé opatrne vymerieme. 

Detail receptu