Vytlačiť

Receptár

Paradajková omáčka

Prílohy

Detail receptu

Čo budeme potrebovať

500 g lúpanách pasírovaných paradajok
1 malá cibuľa
100 ml vody
5 guličiek nového celého korenia
5 bobkových listov
5 klinčekov
cukor podľa chuti paradajok
20 g masla
20 g kukuričného škrobu
štipka soli

Ako na to

Na masle si speníme a do sklovita opražíme na jemno nakrájanú, alebo rozmixovanú cibuľu. Pridáme paradajky, vodu a korenie a varíme za občasného miešania tak 20 minút, aby sa nám uvoľnili chute z korenia. Omáčku si môžeme precediť cez sitko, dochutime cukrom a nakoniec podľa potreby zahustíme škrobom. Niekedy vznikne taká hustota, že ani nemusíme zahustiť.
Podávame k varenému mäsu, alebo k plnenej paprike, mletým guľkám a pod.

Detail receptu